Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  'Poznati i Zdravlje'

Radost pružaju sitnice

Objavio   /  Izdanje Br. 62, Poznati i Zdravlje  

andrea

Mladost, ljepota i talenat prožimaju ličnost vedre i uvijek nasmijane glumice Andree Mugoše. Veoma rano predstavila se crnogorskoj javnosti i stekla popularnost koja suštinu njenog bića uopšte nije promijenila. Na samouvjerenosti kojom zrači mogle bi da joj pozavide mnoge starije kolege.Da je gluma njen životni poziv, a pozorište njena druga kuća, znala je još od malena. Vođena svojom željom i idejom, svu svoju energiju uložila je u studije Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju.

Više →

OPTIMIZAM KAO STIL ŽIVOTA

Objavio   /  Izdanje Br. 60, Poznati i Zdravlje  

optimizam

Da umjetnost zaista hrani ljudski duh, možemo potvrditi na primjeru profesorice Zoje Đurović, iz koje isijava šarm, elegancija i samopouzdanje. Umjernički rukovodilac ženske klape „Alata“, umjetnička direktorica Festivala dječje pjesme „Naša radost” i jedan od dirigenata hora KUD „Stanko Dragojević, samo su neke od funkcija na kojima je trenutno angažovana i koje sa puno strasti, truda i pozitivnog stava obavlja.

Više →

Ne odustajati – u edukaciji

Objavio   /  Izdanje Br. 20  

Slika profesora italijanskog jezika i književnosti, koja bi se, kada bi se to ticalo profesionalne kvalifikovanosti, sasvim plastično dala zamisliti: Ivan Maksimović sa školskim dnevnikom u ruci, zamišljen izgled, omiljen nastavnik… , nekako je odložila svoju realizaciju, a čini se da to ovom omiljenom i veoma popularnom novinaru ne smeta baš previše.

Više →

Umjerenošću do zdravog života

Objavio   /  Izdanje Br. 2  

Crnogorci imaju potpuno pogrešan odnos prema zdravom životu. Smatraju da je dosta hrane odraz zdravog života, a to je strašna zabluda, riječi su jednog od najpoznatijih crnogorskih sportista, svjetskog šampiona, kik boksera Ivana Strugara.

Više →

Kreativnost je oružje u mnogim životnim borbama

Objavio   /  Izdanje Br. 59  

Pink-Ballet-Shoes-pink-color-34590495-1050-750

Baletska škola “Princeza Ksenija” osnovana je 2004. godine, nakon četvorogodišnje uvertire rada Baletskog studija, koji je svojim impresivnim rezultatima preporučio kreiranje institucionalnog okvira čitavog projekta. Procedura donošenja plana i programa, kao i sve ostale aktivnosti, jasno su pokazale opravdanost svih koraka u procesu licenciranja ove jedinstvene ustanove.

Više →

Duvan i gojaznost smrt za zdravlje

Objavio   /  Izdanje Br. 1  

Moj radni dan traje od jutra do kasno u noć, a tokom treninga, koje imamo već ujutru, ne možete izbjeći ”nervozne situacije” s igračima. Uveče analiziram i rješavam probleme na koje nailazim tokom dana. Čovjek mora da sačuva živce i energiju. Kad osjetim da sam nervozan ili napet šetam, obično pođem uz more i šetam makar sat. Ovdje u Rusiji je to sada malo teže, ali nađem ja načine da povratim svoj mir.

Više →

Pozitivnim stavom do srećnog života

Objavio   /  Izdanje Br. 58, Poznati i Zdravlje  

Capture2

Shodno svojim radnim obavezama koje imam kao ministar, ali i kao predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore, trudim se da vodim zdrav život. Smatram da je okruženje u kojem čovjek boravi jako bitno, ali i životne navike.

Više →

Brzo prilagođavanje promjenama je ključ za uspjeh

Objavio   /  Izdanje Br. 58  

Capture

Rukomet nije moj prvi, ali je svakako pravi izbor – rekla je dvadesetpetogodišnja Biljana Pavićević, rukometašica reprezentacije Crne Gore i kluba Budućnost, u kojem je započela karijeru

Više →

Bavljenje sportom – životna misija

Objavio   /  Izdanje Br. 22, Poznati i Zdravlje  

Dvadesetosmogodišnji sportista iz Podgorice, aktuelni svjetski amaterski šampion u kikboksu i evropski br. 1 u disciplini loukik, Goran Radonjić, stekao je svjetsku slavu u svojoj sportskoj profesiji. Brojne su nagrade, priznanja i medalje čijim se ponosnim vlasnikom naziva.

Više →

Zlatna četvorka rukometa ,,Budućnosti”

Objavio   /  Izdanje Br. 23, Poznati i Zdravlje  

Desno krilo prvog tima ženskog rukometnog kluba „Budućnost”, rukometašica čija je igra dovoljno prepozna­tljiva i bez posebnog osvrta na broj 4 na dresu, veoma pers­pektivna dvadesetčetvorogodišnja Podgoričanka Jovanka Radičević, počela je da niže značajna svjetska odličja već 2002. u Španiji (Evropsko prvenstvo u rukometu na pijesku, Kadiz)

Više →

Ne dozvoljavam da me posao oblikuje

Objavio   /  Izdanje Br. 57, Poznati i Zdravlje  

bane

Sve je počelo od moje 10. godine, kada sam i upisao Nižu muzičku školu “Vasa Pavić”, odsjek za harmoniku. Najdraži momenat je uslijedio kada sam oformio grupu “No Name” zajedno sa svojim drugovima. Niko od nas nije slutio tako velik i brz uspjeh našeg zajedničkog rada.

Više →

Bubamaro, donesi mi krila

Objavio   /  Izdanje Br. 56, Poznati i Zdravlje  

bubamara

Jedina profesionalna fudbalerka iz Crne Gore, Marija Vukčević, danas igra u italijanskoj ženskoj ligi. Ova dvadesetosmogodišnja Podgoričanka trenutno nosi dres Res Rome.

Više →

Kada mislimo zajedno možemo uraditi puno

Objavio   /  Izdanje Br. 54, Poznati i Zdravlje  

badric

Raskoš i moć za pjevačicu Ninu Badrić ne predstavljaju afrodizijak. Njoj su bliskost i čista emocija jedini pravi motiv u životu. Po uzoru na svjetska muzička i umjetnička imena koja su svoje ime, lice i tijelo koristili u kampanjama borbe protiv raka dojke, pjevačica Nina Badrić (41), bez mnogo razmišljanja učestvovala je u ovakvim kampanjama kako bi pružila podršku i psihološku pomoć ženama oboljelim od raka dojke.

Više →

Fizičkom aktivnošću protiv brzog i stresnog života

Objavio   /  Izdanje Br. 54, Poznati i Zdravlje  

Mlada crnogorska modna kreatorka koja je svojom inovativnošću i originalošću uspjela da zaintrigira i pridobije pažnju lidera modne scene svijeta, Nataša Pejović, bila je naša sagovornica na temu Zdravlje. Vlasnica renomirane modne linije NP vjeruje da dobar put do optimalnog zdravlja predstavljaju bavljenje fizičkom aktivnošću i redovna, pravilna ishrana.

Više →

Sunčanom stranom ulice

Objavio   /  Izdanje Br. 27, Poznati i Zdravlje  

Poznata novinarka i voditeljka popularne emisije „Balkan­skom ulicom”, Vesna Dedić-Milojević, u razgovoru o zdra­vom stilu življenja otkriva da pripada tipu osoba koje brige o poslu ostavljaju „na parkingu pred zgradom”, koje su posvećene druženju sa prijateljima, njeguju dugogodišnja prijateljstva, a kada je zdravlje u pitanju, poseban naglasak daju mentalnoj higijeni.

Više →

Radite iz ljubavi, a ne zato što morate

Objavio   /  Izdanje Br. 31, Poznati i Zdravlje  

Iako je zbog obilja nametljivog nekada nemoguće prepoznati vrijednosti koje zrače suptilnošću, mlada glumica Branka Femić na svoj nenametljiv, pomalo stidljiv način ulazi u vidokrug dramske publike. Gradeći svoju zvjezdanu stazu, Branka je 2006. na studijama glume u Cetinju pro­glašena za studentkinju klase.

Više →

Pogled ispod košarkaškog obruča

Objavio   /  Izdanje Br. 30, Poznati i Zdravlje  

Jedan od najvisočijih košarkaša na svijetu, gorostas među obručima, Slavko Vraneš (2.30 m), karijeru je započeo u Pljevljima, a potom nastupao za FMP „Železnik”, „Bu­dućnost”, „Partizan”, „Zvezdu”. Nastupao je i u NBA. Reprezentacijski dres Crne Gore nosio je i na Evropskom prven­stvu nedavno održanom u Litvaniji. Prve košarkaške poteze počeo si u Pljevljima. Kakve emocije [...]

Više →

Sve je zdrava logika

Objavio   /  Izdanje Br. 28, Poznati i Zdravlje  

Dragoljub Đuričić je umjetnik sasvim osobenog profila: on je multimedijalan a ostvaren kao profesionalac nevjero-vatne predanosti onome što radi. U muzici je prevashodno bubnjar, bavi se slikarstvom, saradnik je u pozorištima, a pomalo se bavi i glumom. Priprema običnim smrtnicima sasvim nevjerovatne stilske performanse. Neke od njegovih začudnih žanrova čine i opereta za bubanj i trubu.

Više →

Bavite se sportom

Objavio   /  Izdanje Br. 53, Poznati i Zdravlje  

Fudbalski stručnjak Nikola Rakojević započeo je karijeru u nikšićkoj Sutjesci. Poslije prestanka aktivnog igranja bio je trener Sutjeske, Rudara, Budućnosti, Zete, Čelika. Jedno vrijeme bio je selektor Omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore. Peco, kako ga najčešće zovu, među prvim je fudbalskim trenerima Crne Gore dobio i PROFI licencu, najveće zvanje UEFA, a doktorirao je i fizičku kulturu.

Više →

Umjetnost balansira emocije i oplemenjuje

Objavio   /  Izdanje Br. 53, Poznati i Zdravlje  

Pri pomenu crnogorske savremene likovne scene nezao­bilazno je ime priznatog grafičara Igora Rakčevića. Fakultet likovnih umjetnosti završio je na Cetinju, a magistarske studije u Beogradu. Rođeni Titograđanin, bio je predstavnik Srbije i Crne Gore na 51. bijenalu u Veneciji, a učestvovao je i na brojnim izložbama širom svijeta Kaselu, Parizu, Barseloni, Tokiju…

Više →

Jede se kao prije 20 godina, ali se radi mnogo manje

Objavio   /  Izdanje Br. 29, Poznati i Zdravlje  

Antonije Pušić, svima dobro poznat kao muzičar sa umjetničkim imenom Rambo Amadeus, od davne 1988. nastupa „svuda gdje ga pozovu”, piše tekstove za muzička djela, kritikuje, filosofira, promoviše društvu korisne tren­dove, aktivan je na brojnim medijskim mrežama i ima jako veliki broj fanova.

Više →

Za dobro zdravlje: Uporan rad, dva sata maštanja, dva sata ljubljenja

Objavio   /  Izdanje Br. 33, Poznati i Zdravlje  

Jedan od stanovnika Doline bogova, slikar Tiho Vujović, dobro je poznat u svijetu umjetnosti. Pored slikarstva, bavi se dramskom umjetnošću, književnošću, a njegovi stavovi o životu i umjetnosti aktuelni su zbog teorije o energetskom djelovanju i uticaju sfera nevidljivog na čovjekov život.

Više →

Upornošću i ličnom stabilnošću postići maksimum

Objavio   /  Izdanje Br. 34, Poznati i Zdravlje  

Fudbalski stručnjak Dragan Radojičić, igračku karijeru započeo je u Nikšiću. Profesionalne nastupe zabilježio je i u „Budućnosti”, „Vojvodini”, potom u timovima u Austriji, Grčkoj, Mađarskoj, Španiji. Aktivno bavljenje fudbalom završava 2003. godine, kada počinje da se bavi trenerskim poslom.

Više →

Ne odustajati – u edukaciji

Objavio   /  Izdanje Br. 20, Poznati i Zdravlje  

Slika profesora italijanskog jezika i književnosti, koja bi se, kada bi se to ticalo profesionalne kvalifikovanosti, sasvim plastično dala zamisliti: Ivan Maksimović sa školskim dnevnikom u ruci, zamišljen izgled, omiljen nastavnik… , nekako je odložila svoju realizaciju, a čini se da to ovom omiljenom i veoma popularnom novinaru ne smeta baš previše. Novinar urednik u „In” televiziji, voditelj brojnih manifestacija: muzičkih festivala, promocija, zabavnih programa, radio je u brojnim crnogorskim medi­jima: Radio-televizija Crne Gore, „Elmag” radio, Radio „Gorica”, Radio „Montena”…

Više →

U zdravlje!

Objavio   /  Izdanje Br. 21, Poznati i Zdravlje  

Javnosti veoma dobro poznat kao Edi Purašević, pop-star crnogorskog medijskog neba, član popularnog sastava „THE BOOKS OF KNJIGE”, grupe čija popularnost već odavno prevazilazi granice Crne Gore, Goran Vujović nastupa kao osoba koja, po ličnoj ocjeni, nema nikakve veze sa likovima koje tumači. Specifičan cetinjski smisao za humor i pronicljivost pojavljuju se, međutim, kao nešto što je svima dobro poznato iz brojnih replika, TV i radijskih emisija, šou-programa, singlova, fotografija i reklama koje čine Goranov umjetnički izraz.

Više →

Nakon uspješno završene sezone

Objavio   /  Izdanje Br. 25, Poznati i Zdravlje  

Činjenica da neko može imati veoma uspješnu karijeru već u drugoj deceniji života zvuči zaista impresivno. Takvu satisfakciju obezbjeđuje bavljenje spor­tom.

Više →

Ipak se sve ne okreće oko lopte

Objavio   /  Izdanje Br. 26, Poznati i Zdravlje  

Ipak se sve ne okreće oko lopteMladi i perspektivni fudbalski stručnjak, Nebojša Vignjević, svoju fudbalsku karijeru započeo je u mlađim selekcijama „Partizana”. Njegovi fudbalski nastupi zabilježeni su i u istorijatu Fudbalskog kluba „Rakovica”, „Rad”, klubova na Kipru, u Americi, Kanadi.

Više →

Najbolja je stvar znati dobru mjeru

Objavio   /  Izdanje Br. 24, Poznati i Zdravlje  

Sagovornik kakav se samo poželjeti može, dvadesetpetogodišnji Podgoričanin Slavko Kalezić, glumac je koji „izuzetno vodi računa o svom zdravlju i zdravom načinu života”. Avanturista, umjetnik raskošnog talenta, ne zazire od blizine susreta sa vješto isprovociranim ostvarenjem snova.

Više →

Ostvariti cilj od 8.848 metara

Objavio   /  Izdanje Br. 16, Poznati i Zdravlje  

Marko Blečić, profesor fizičke kulture, alpinista, član Gorske službe spašavanja, instruktor skijanja i snovborda, višestruki prvak Države u orijentiringu, najmlađi je član ekspedicije kojoj je pošlo za rukom da se 23. maja ove godine nađe na Mont Everestu. Kao i njegovi saputnici Đorđije Vujičić i Dragutin Vujović, dugogodišnji je član nikšićkog planinarsko-smučarskog kluba „Javorak”. Ovaj dvadesetsedmogodišnji Himalajac daje primjer u tome da energija koju nosi mladost nekada može biti dovoljna za postizanje cilja koji nije dostupan najvećem dijelu populacije.

Više →

Sve se može kad se hoće

Objavio   /  Izdanje Br. 18, Poznati i Zdravlje  

Svima dobro poznata po neobičnoj punoći i osobenosti glasa, kao i nizu pjevačkih ostvarenja ogromne popularnosti, Andrijana Božović je osoba koja se jako dobro snalazi u posve različitim profesionalnim i životnim zahtjevima. Pjevačka karijera koju je 2001. godine započela trijumfom na univerzitetskom takmičenju zabilježila je brojne zapažene nastupe na eminentnim festivalima, a 2004. objavljen je i album „Na krilima anđela”.

Više →

Preuzmimo odgovornost za zdrave navike

Objavio   /  Izdanje Br. 19, Poznati i Zdravlje  

Od decembra 2006. trener pionira i nada Karate reprezentacije Crne Gore, od avgusta 2010. i selektor ove reprezentacije, dvadsetsedmogodišnji Nikšićanin Dejan Ivanović, nosilac crnog karate pojasa 2. dan, počeo je da se bavi ovim sportom 1990. godine u karate klubu „Nikšić” u Nikšiću. Rukovođen načelima koja je usvojio od trenera Dragoljuba Fatića, takođe jednog od selektora Karate reprezentacije, Dejan je za 16 godina aktivnog bavljenja ovim sportom uspio da postane prvak Jugoslavije i Crne Gore u svim takmičarskim kategorijama, prvak Balkana i osvajač medalja sa Mediteranskog prvenstva i Univer­zitetskog prvenstva Evrope.

Više →

Recept za let iznad letvice

Objavio   /  Izdanje Br. 17, Poznati i Zdravlje  

Kada je u jednoj osnovnoj školi na Cetinju na času fizičke kulture održanom tokom 2004. godine nastavnik i jedan od trenera Marije Vuković, prof. Ivan Popović uočio da među svojim učenicima ima talentovanu nasljednicu Ikarove ideje, počele su prve Marijine aktivnije atletske vježbe. Od 2006. godine, takmičenja u Baru, ređaju se njeni javni nastupi u osvajanju visine.

Više →

IVANA MILOJKO, mis Crne Gore

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

milojko

Odlukom trinaestočlanog žirija mani- festacije Miss Crne Gore, koja je krajem januara održana u Bečićkom hotelu Medit­eran, kotorska gimnazijalka Ivana Milojko postala je vlasnica ove prestižne lente. Ne krijući veliku radost zbog ovakvog izbora, ova mlada Grbljanka obećala je da će se kao odgovorna osoba truditi da Crnu Goru predstavi u najboljem svijetlu.

Više →

MILICA VICKOVlĆ, pijanistkinja

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

vickovic

Rođena kao Cetinjanka, odrasla u Podgorici, pijanistkinja Milica Vicković veoma rado se prisjeća studija na Cetinjskoj muzičkoj akademiji. Kao veoma uspješna studentkinja klavira u klasi profesora Vladimira Bočkarjova, ona je ubrzo nakon studija uspjela da upiše dodatne studije na prestižnom univerzitetu u Kelnu

Više →

Blažo Igumanović, najbolji fudbaler Crne Gore u 2012. godini

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

igumanovic

Blažo Igumanović, fud­baler pljevaljskog Rudara od prije nekoliko dana zvanično je najbolji igrač Telekom Prve crnogorske lige u 2012.godini. Ovo priznanje dobio je od trenera i kapitena crnogorskih prvoligaških klubova. Dvadesetšestogodišnji mladić fudbalsku karijeru započeo je u Grafičaru, zatim je igrao u pion­irima Mladosti, potom u Zeti i Rudaru.

Više →

Ksenija Popović, spisateljica

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

38-ksenija

Svojim drugim po redu romanom „Uspavanka za Vuka Ničijeg”, koji je svijetlo dana ugledao marta ove godine, potvrđen je uspjeh autorke Ksenije Popović ostvaren prvijencem „Dječak iz vode”. Njen nesporan pripovjedački talenat uočava se u sposob­nosti da se toliko opisivanoj problematici ljubavnih odnosa dvoje ljudi doda kontekst socijalne uslovljenosti

Više →

Danica Krstajić, teniserka

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

ktsajic

Petrovčanka Danica Krstajić tenisom je počela da se bavi od svoje sedme godine. Prvakinja je Crne Gore u svim tenis­kim kategorijama, a do 16. godine osvojila je Prvenstvo i Finale SRJ u seniorskoj konkurenciji. Peta je na juniorskoj evropskoj listi, 223. u singlu i 155. u dublu na WTA listi

Više →

SUZANA LAZOVIĆ, rukometašica

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

lazovic1

Dvadesetjednogodišnja reprezentativka Crnogorske rukometne reprezentacije, Suzana Lazović, već sada je veoma iskusna i rukometašica koja je zajedno sa svojim timom uspjela da se domogne samog vrha u ovom sportu. Sa 16 godina ušla je u prvi tim, potpisala prvi ugovor; dva puta proglašena za najboljeg mladog sportistu Crne Gore

Više →

Maja Savić i Bojana Popović, srebrne iz Londona

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

popovic

Osvajanjem srebrne medalje na ovogodišnjim Olimpijs­kim igrama u Londonu veliku radost Crnoj Gori donijele su rukometašice. Tu zlatnu generaciju predvodile su Maja Savić i Bojana Popović. Blistale su one na terenu i van njega.

Više →

ALEN SLAVICA, muzičar

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

slavica

Slavni kantautor i izvođač popularnih melodija Alen Slavica, umjetnik je kom ne samo Gordane i Slađane, čija je imena ovjekovječio stihovima svojih numera, duguju veliku zahvalnost. Nezaboravne „S kim se ljubiš Slađana”, „Ukrala mi srce Gordana”, „S tobom našao sam sreću”, „Dao sam ti dušu”

Više →

Goran Pejović Gula, pjevač i tekstopisac

Objavio   /  Poznati i Zdravlje  

gula

Osnivač, frontmen, tekstopisac, kompozitor i pjevač grupe „Katapult”, Goran Pejović Gula, već 25 godina je aktivan u pop-rok životu Crne Gore. Iz do sada objavljenih 6 muzičkih albuma, publici su dobro poznate kompozicije koje imaju status evergrina. Takve su: Kada ti jednom loše krene, Prolaze godine, Jelena, Jer u tvojim očima

Više →
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • center

 • center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center