Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  septembar 2018  >  Aktuelni tekst

26. septembar – Intenziviranje saradnje Ministarstva zdravlja i Agencije TIKA

Objavio   /  

Dosadašnja saradnja između Ministarstva zdravlja i Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) izuzetno je uspješna i važna za zdravstveni sistem u Crnoj Gori, a u narednom periodu će se dodatno unapređivati i dograđivati, ocijenjeno je na sastanku ministra zdravlja dr Kenana Hrapovića sa novoimenovanim koordinatorom ove turske agencije gospodinom Enverom Resulogularijem, koji je održan u Ministarstvu zdravlja.
Ministar Hrapović je čestitao imenovanje novom koordinatoru Agencije TIKA i poželio mu uspješan rad i ugodan boravak u Crnoj Gori.
– Agencija TIKA dugogodišnji je pouzdan partner Ministarstva zdravlja i jedan od najvećih donatora crnogorskom zdravstvenom sistemu, što potvrđuju brojne vrijedne donacije, zahvaljujući kojima su realizovane velike investicije u infrastrukturu i tehnološko opremanje zdravstvenih institucija Crne Gore. Od 2007. godine do 2017.godine Agenciija TIKA uložila je 2,3 miliona eura u adaptaciju i opremanje zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori – kazao je ministar Hrapović.
On je izrazio očekivanje da će se ta saradnja nastaviti i u narednom periodu, u skladu sa strateškim planom potreba zdravstvenih ustanova, koji je donijelo Ministarstva zdravlja.
Koordinator Agencije TIKA Enver Resulogulari zahvalio je ministru na toploj dobrodošlici i čestitkama i naglasio da će intenzivirati saradnju sa Ministarstvom zdravlja i da će projekti u oblasti zdravstva u narednom periodu biti prioritet.
– Nastavićemo da ulažemo u adaptaciju objekata i tehnološko opremanje zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, a stojimo vam na raspolaganju i u oblasti edukacije crnogorskih ljekara u turskim zdravstvenim centrima, kazao je Resulogulari.
Ministar Hrapović i koordinator Resulogulari saglasili su se da je edukacija medicinskog kadra važan dio saradnje dvije zemlje i da će se u tom smislu u narednom periodu raditi na stvaranju uslova za stručno usavršavanje crnogorskih ljekara i srednjeg medicinskog kadra u zdravstvenim centrima u Turskoj i dolazak turskih stručnjaka u Crnu Goru.
    Štampaj       Email
 • Published: 99 days ago on Oktobar 11, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Oktobar 11, 2018 @ 8:49 am
 • Filed Under: septembar 2018
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center