Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  septembar 2017  >  Aktuelni tekst

25. septembar – Održan prvi Adrijatc forum u okviru četvrtog Kongresa urologa

Objavio   /  

U organizaciji Udruženja urologa Crne Gore 25. septembra u hotelu Mediteran u Bečićima organizovan je prvi Adrijatic urologija/”>urološki forum a u sklopu četvrtog kongresa Udruženja urologa.
Skupu su prisustvovali direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić, dr Alma Hajdarpašić Drešević, pomoćnica ministra zdravlja Crne Gore, mnogi direktori uroloških Klinika iz regiona, kao i predsjednici svih nacionalnih udruženja, takođe i dr Ilija Ašanin, direktor bolnice Nikšić i dr Ivan Ilić, direktor bolnice Kotor i mnogi urolozi iz Crne Gore i zemalja regiona.
Udruženje urologa Crne Gore, iako je po broju urologa mala organizacija, već dvije decenije uspješno organizuje reprezentatine urološke sastanke. Naredne godine Crna Gora obilježava značajan jubilej – 60 godina od osnivanja urologije i 50 godina od osnivanja Urološkog odjeljenja u Pogorici, pretače Urološke klinike.
Prof. dr Dragoljub Perović, Predsjednik udruženja urologa Crne Gore pozdravljajući prisutne naglasio je da ovo nije četvrti niti prvi susret urologa kako bi se iz najave moglo zaključiti već se ovakvi sastanci organizuju više od dvije decenije na kojima učestvuju urolozi iz svih zemalja regiona i zbog toga je osnovan Adriatic urologija/”>urološki Forum
    Štampaj       Email
  • Published: 224 days ago on Oktobar 15, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Oktobar 15, 2017 @ 9:54 pm
  • Filed Under: septembar 2017