Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  septembar 2017  >  Aktuelni tekst

18. septembar – Potvrđen uspjeh centralnog zakazivanja specijalističkih pregleda

Objavio   /  

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić sa saradnicima obišli su u ponedjeljak, zdravstvene ustanove u Gusinju, Plavu, Murinu i Andrijevici, kao i podstanicu za pružanje zdravstvene zaštite u mjesnoj zajednici Velika.

Jačanje kapaciteta u cilju unapređenja zdravstvene zaštite, elektronsko zakazivanje specijalističkih pregleda i online zakazivanje kod izabranog ljekara bili su glavne teme razgovara predstavnika Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje sa direktorima i zaposlenima u ovim zdravstvenim ustanovama. Tokom susreta je ocijenjeno da je kvalitet pružanja zdravstvene zaštite značajno unaprijeđen, te da će nabavka nove medicinske opreme, koja je predviđena sredstvima iz kapitalnog budžeta, omogućiti ljekarima bolje uslove za rad, a pacijentima kvalitetniju i dostupniju njegu. Direktor DZ Plav, dr Omer Šahmanović kazao je da se Projekat elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda odvija besprekorno, a da su sporadične nejsanoće i nedoumice uspješno riješene u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i informatičkom podrškom Kliničkog centra Crne Gore. Uspješnost sprovođenja Projekta elektronskog zakazivanja u Domu zdravlja Andrijevica potvrdio je i direktor te ustanove dr Zvonko Vuković, kao i ljekari koji učestvuju u njegovoj realizaciji. Dr Vuković je kazao da je u Domu zdravlja Andrijevica završen i Projekat enrgetske efikasnosti, tokom kojeg su obavljeni radovi na rekonstrukciji i adaptaciji objekta vrijedni 126 hiljada eura.

Predstavnici Ministarstva zdravlja i Fondu za zdravstveno osiguranje su tokom posjete razgovarali i sa predsjednicima Opština Gusinje, Plav i Andrijevica, Anelom Čekić, Orhanom Šahmanovićem i Srđanom Mašovićem.

    Štampaj       Email
  • Published: 224 days ago on Oktobar 15, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Oktobar 15, 2017 @ 9:51 pm
  • Filed Under: septembar 2017