Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  oktobar 2017  >  Aktuelni tekst

19. oktobar – TIKA donirala senzornu sobu

Objavio   /  

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA donirala je javnoj predškolskoj ustanovi (JPU) “Dragan Kovačević” u Nikšiću senzornu sobu neophodnu za razvoj djece sa posebnim potrebama, vrijednu oko 20 hiljada eura.
Početak realizacije tog socijalno–obrazovnog projekta ozvaničen je danas u vrtiću “Bambi”.
Pomoćnica ministra prosvjete Arijana Nikolić kazala je da će se radom u senzornoj sobi koju je opremila TIKA podržati integracija djece sa smetnjama u razvoju i podstaći razvoj njihovih potencijala.
Direktorica JPU “Dragan Kovačević”, Radmila Backović, kazala je da je TIKA donirala i aparat neuraofidbek, namijenjen za djecu sa teškoćama u razvoju.
Ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip, podsjetio je da je TIKA je u posljednje vrijeme realizovala niz značajnih projekata u Nikšiću.
– Kao Vlada Turske, trudićemo se da i u narednom periodu finansiramo razvojne i druge projekte u Nikšiću, gradu velikih potencijala i dobrih ljudi. TIKA pruža pomoć na teritoriji cijele Crne Gore, a zahvalni smo Vladi ove države za podršku koju nam pruža – rekao je Galip.
Koordinator Agencije TIKA, Ahmet Altun, rekao je da je u Nikšiću danas otvoren značajan projekat iz socijalno-obrazovnog sektora.
    Štampaj       Email
  • Published: 254 days ago on Novembar 10, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Novembar 10, 2017 @ 9:17 am
  • Filed Under: oktobar 2017
133 people follow medicalcg