Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  oktobar 2017  >  Aktuelni tekst

12. oktobar – Uspješno liječenje zavisi i od komunikacije

Objavio   /  

Uspješno izlječenje pacijenata zavisi, ne samo od medicinske opreme i stručnosti medicinskog osoblja, već i od dobre komunikacije između zdravstvenih radnika i pacijenata, istakla je direktorka Klničkog centra Crne Gore, Zorica Kovačević.
U organizaciji Centra za nauku KCCG u hotelu “Hilton“ održana Interaktivna radionica za glavne medicinske sestre i tehničare naše ustanove posvećena komunikaciji u zdravstvu, saopšteno je iz KCCG.
Kovačević je poručila da dobra komunikacija razvija povjerenje na relaciji zdravstveni radnik – pacijent, a loša lako prelazi u konflikt.
Iz KCCG je saopšteno da su na radionici učestvovali predstavnici udruženja pacijenata oboljelih od multiple skleroze, šećerne bolesi i reumatoidnog arthritis.
Prof. dr Momčilo Babić sa Medicinskog fakulteta iz Beograda odražao je predavanje sa temom „Strateška komunikacija u zdravstvenoj zaštiti – posebni osvrt na KCCG“, a doc. dr Nenad Vujadinović, profesor Humanističkih studija sa Univerziteta Donja Gorica iz Podgorice „Unapređenje komunikacije u zdravstvu-pretpostavke za reformu“.
    Štampaj       Email
  • Published: 254 days ago on Novembar 10, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Novembar 10, 2017 @ 9:12 am
  • Filed Under: oktobar 2017
133 people follow medicalcg