Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  novembar 2017  >  Aktuelni tekst

10. novembar – Uredbom precizirane cijene ljekova

Objavio   /  

Vlada je donijela izmjene i dopune Uredbe o kriterijumima za stavljanje odnosno skidanje ljekova sa Liste ljekova.
Uredbom se precizira cijena ljekova koji se već nalaze na Listi, kao i ljekova koji se prvi put stavlja na Listu“, saopšteno je nakon sjednice Vlade kojom je predsjedavao premijer Duško Marković.
Kako se navodi u saopštenju, izmjenama Uredbe se obezbjeđuje bolja dostupnost kvalitetnih i bezbjednih ljekova i mogućnost osiguranika da bira lijek koji se nalazi na osnovnoj listi ljekova ili lijek koji je terapijska paralela i nalazi se na doplatnoj listi ljekova, uz smanjenje učešća osiguranika u troškovima liječenja.
– U skladu sa tim, propisuje sa da cijena lijeka koji se nalazi na doplatnoj listi ljekova ne može da bude veća od 5 odsto do 48 odsto u odnosu na cijenu lijeka istog internacionalnog nezaštićenog naziva (INN-a) koji se nalazi na Osnovnoj listi ljekova – kaže se u saopštenju.
Dodaje se da Ministarstvo zdravlja, u cilju potpune transparentnosti i obaviještenosti osiguranika, ažurira spisak ljekova skinutih sa Liste ljekova i njihov spisak objavljuje na svojoj internet stranici svakih šest mjeseci.
    Štampaj       Email
  • Published: 226 days ago on Decembar 8, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Decembar 8, 2017 @ 7:56 am
  • Filed Under: novembar 2017
133 people follow medicalcg