Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  mart 2018  >  Aktuelni tekst

16.mart – Memorandum o saradnji KCCG i univerzitetske bolnice Koč

Objavio   /  

Direktrorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević i Ertan Mehmet ispred Univerzitetske bolnice KOČ iz Turske, u prisustvu medicinske direktorice KCCG dr Snežane Raspopović i predsjednika Odbora direktora KCCG dr Jevta Erakovića, potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti zdravstvene djelatnosti.
Zdravstvena grupacija KOČ, koja uključuje i Američku bolnicu, je najstarija bolnica u privatnom zdravstvenom sektoru i iduće godine proslavlja 100 godina postojanja.
– Radi se o grupaciji sa izrazito razvijenom dijagnostikom i kapacitetima za hospitalni tretman velikog i različitog broja oboljenja. Od izuzetnog su ugleda u zdravstvu uopšte – saopšteno je iz KCCG.
Saradnja će se vršiti kroz aktivnosti kao što su razmjena osoblja, naučnih materijala, publikacija i informacija, zatim zajedničke istraživačke aktivnosti i publikacije.
Univerzitetska bolnica KOČ će KCCG pružati savjetovanje u cilju unapređenja zdravstvene djelatnosti. Memorandum, takođe, podrazumijeva i edukativne programe za medicinsko osoblje KCCG-a. Aktivnosti će biti sprovedene nakon međusobnih konsultacija dvije institucije.
Ovaj Memorandum je nastavak uspostavljanja saradnje KCCG sa međunarodnim referentnim zdravstvenim institucijama, koja ima za cilj unapređenje i podizanje nivoa pružanja zdravstvenih usluga u našoj ustanovi.
    Štampaj       Email
  • Published: 97 days ago on April 16, 2018
  • Objavio:
  • Last Modified: April 16, 2018 @ 6:20 am
  • Filed Under: mart 2018