Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  maj 2018  >  Aktuelni tekst

24.maj – Ambijent za zdravo odrastanje djece prioritet je Ministarstva zdravlja

Objavio   /  

Stvaranje ambijanta za zdravo odrastanje svakog djeteta, kao i zaštita i promocija njihovih prava, imperativ je na kojem svoje aktivnosti temelji crnogorski zdravstveni resor, a podrška UNICEF-a veoma je značajna na tom putu, zaključeno je tokom radnog ručka ministra zdravlja dr Kenana Hrapovića i regionalne direktorke UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, Afšan Kan.

Ministar Hrapović je kazao da sa uvažavanjem prihvata sugestije ove međunarodne organizacije u okviru svojih nadležnosti i izrazio nadu u nastavak saradnje kroz različite vidove pomoći imajući u vidu globalno iskustvo UNICEF-a koje može biti dragocjeno za Crnu Goru. Tokom susreta posebno je naglašena uspješna saradnja Ministarstva zdravlja Crne Gore i UNICEF-a tokom pripreme Strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja, kao i mogućnosti reforme Sistema kućnih posjeta.

Gospođa Afšan Kan je pohvalila edukaciju crnogorskih zdravstvenih radnika u prevenciji i zaštiti djece od nasilja u cilju u postupka kontinuirane brige za sve relevantne stručnjake koji rade sa djecom, žrtvama nasilja i djecom izloženom negativnim iskustvima iz ranog djetinjstva.

Direktorica UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da je crnogorski zdravstveni sistem uspješno odolio izazovima antivakcinalnih uticaja i uspio da građanima predoči važnost vakcinacije u borbi sa bolestima koje su zaboravljene, kao i da poveća procenat vakcinisane djece u značajnoj mjeri u odnosu na prethodne godine.

    Štampaj       Email
  • Published: 60 days ago on Jun 15, 2018
  • Objavio:
  • Last Modified: Jun 15, 2018 @ 7:54 am
  • Filed Under: maj 2018