Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  maj 2017  >  Aktuelni tekst

25. maj – Negativna iskustva u djetinjstvu i njihov uticaj na zdravlje

Objavio   /  

UNICEF uz podršku Ministarstva zdravlja u hotelu Centre Ville u Podgorici organizovao je Konferenciju na temu Negativna iskustva u djetinjstvu i njihov uticaj na zdravlje. Konferenciju je pokrenuo UNICEF u saradnji sa Vladom Crne Gore i uz podršku Evropske unije, a ovom prilikom predstavljen je Vodič za pedijatre za skrining negativnih iskustava u djetinjstvu.
Generalna direktorica prof. dr Vesna Miranović je na otvaranju Konferencije koja je održana na temu Negativna iskustva u djetinjstvu i njihov uticaj na zdravlje, u ime ministarstva zdravlja istakla da su djeca najdragocjeniji dio ljudske populacije, da su i najosjetljiviji, najzahtjevniji i najvulnerabilniji dio našeg društva. Odnos prema djeci je odnos društva prema sopstvenoj budućnosti.
-To je mjera naše sposobnosti da se mijenjamo, usvajamo, učimo i u praksi primjenjujemo savremen pristup brige prema djeci u cilju obezbjeđenja sigurnog okruženja u kome će pravilno rasti i razvijati se i formirati sopstvene stavove koje će u budućnosti primjenjivati na svojoj djeci. Tako se stvaraju koncetrični krugovi odnosa uzajamnog povjerenja između djece i njihovog okruženja koji su garant zdrave budućnosti nacije.
U oblasti prevencije i očuvanja društvenih vrijednosti se suočavamo sa dvostrukim izazovom – s jedne strane nedovoljno razvijenom svijesti opšte populacije o značaju rodne jednakosti i nenasilja kao društvenih vrijednosti, a sa druge, kod profesionalaca koji rade u ovoj oblasti nije razvijena svijest o rodno zasnovanom nasilju i važnosti pristupa u kome je žrtva u centru pažnje.
U skladu sa strateškim opredjeljenjima svim mjerama kada je u pitanju nasilje, bez obzira na koju oblast za rješavanje problema se odnosile, mora se obezbijediti multidisciplinarni pristup, jer je to jedini način za smanjenje nasilja i stvaranje uslova za život djece i porodice bez nasilja, kao i cjelokupnog društva na dobrobit svih građana države, te samim tim i izgradnjom cjelokupnog sistema bez bilo kog oblika nasilja – naglasila je dr Miranović.
    Štampaj       Email
 • Published: 10 days ago on Jun 12, 2017
 • Objavio:
 • Last Modified: Jun 12, 2017 @ 5:10 pm
 • Filed Under: maj 2017
 • Call for participation in the IV Medical Conference with international participation
   
   
  Esteemed Sirs and Madams ,

  We would like to inform you that in mid-May 2017, (15 – 17 May) at the Hotel Mediteran in Becici MedicalCG editorial board, under the sponsorship and participation of the Ministry of Health of Montenegro, organizes professional, but traditional IV Annual Conference on News in Medicine, Pharmacy and Health.
  The Conference participants:
  - The Ministry of Health of Montenegro,
  - Health Insurance Fund of Montenegro,
  - Agency for Medicines and Medical Devices of Montenegro,
  - Clinical Center of Montenegro,
  - Pharmaceutical Chamber of Montenegro and
  - Pharmaceutical companies and wholesalers.

  Conference topics will include, through two round tables, projection activities of the Ministry of Health and key health institutions for the current and future period, and through six sessions the current issues in the field of medicine and pharmacy will be presented at the proposals of the participants of the conference.
  At the round tables the experiences from the region in the field of health insurance and legislation in the field of medicines will be presented.

  The Scientific Committee of the event, chaired by Dr sci med. Majda Šahman Zaimović, will draw up a program of the conference by the end of April, and for the Collection of Works, the abstracts of lectures which arrive due 10 May will be published.

  The meeting is accredited by the Medical and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
  Stalls for presentation of pharmaceutical companies and wholesalers will be placed inside the Hotel Mediteran.
  Because of the discussion topics of the conference, the competence of lecturers, the optimum capacity of the Hotel Mediteran, as well as our organizational experience, we expect the conference to provide a significant contribution in the area of the current problems of the matter.
   
  With expectations of your participation in the meeting organized
   
  Respectfully yours,
   
  Executive Director ,
  Slavica Pantelic
   
   
  For more information contact us at:
  Phone/fax: 020 238 841
  Mobile phone: 067 395 032
  Email: redakcija@t-com.me

 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center
   

132 people follow medicalcg