Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  maj 2017  >  Aktuelni tekst

24. maj – Crnogorski ljekari na obuku u Švajcersku

Objavio   /  

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović potpisao je Memorandum o razumijevanju sa Univerzitetskom bolnicom u Ženevi, kojim je predviđeno da se crnogorskim ljekarima omogući stručno usavršavanje na toj švajcarskoj zdravstenoj ustanovi. Cilj je da doktori steknu praktična iskustva i saznanja u određenim medicinskim granama.
Zahvaljujući se renomiranom univerzitetskom centru u Ženevi na inicijativi da se kroz edukaciju pomogne crnogorskom zdravstvu, Hrapović je kazao da je Ministarstvu zdravlja cilj unapredjenje funkcionisanja zdravstvenog sistema i u krajnjem zadovoljstvo građana zdravstvenim uslugama. Jedan od prioriteta je edukacija mladog kadra, kao i dodatno stručno usavršavanje postojećeg medicinskog kadra, u čemu je pomoć ženevske bolnice od velikog značaja.
Predstavnica Univerzitetske bolnice u Ženevi, dr Hazrija Ada Mustafić je navela da se u ovom poznatom zdravstvenom centru razvijaju i sprovode najsavremenije tehnologije i kliničke inovacije i da je njihova misija, između ostalog, prenos znanja i tehnologija.
    Štampaj       Email
  • Published: 376 days ago on Jun 12, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Jun 12, 2017 @ 5:08 pm
  • Filed Under: maj 2017