Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jun 2018  >  Aktuelni tekst

15.jun – Call centar za potvrde i otkazivanja pregleda u KCCG

Objavio   /  

Call centar za potvrdu/otkazivanje specijalističkih pregleda u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), kojim će se baza automatski ažurirati a oslobođeni termini biti dostupni izabranim ljekarima i pacijentima, predstavljen je u Ministarstvu zdravlja. Generalna direktorica Direktorata za kontrolu i unaprjeđenje kvaliteta u tom resoru, prof. dr Vesna Miranović, kazala je da je elektronsko zakazivanje pokazalo i pozitivne i negativne strane. -Velika je stvar za pacijente da u mjestu boravka dobiju servis zakazivanja pregleda bez odlaska u ustanovu sekundarnog i tercijarnog nivoa, a pokazalo se i da je taj servis odličan za prepoznavanje kadrovskih nedostataka i loše organizacije posla – rekla je prof. Miranović. Prema njenim riječima, negativna strana servisa je što se veliki broj pacijenata nije odazivao na specijalističke preglede, a to predstavlja veliki problem za KCCG, organizaciju rada i dostupnost zdravstvene zaštite. Miranović je dodala da su nastojali da pronađu novo tehnološko rješenje kojim će se unaprijediti sistem elektronskog zakazivanja. -Pacijent će novim servisom šestog, petog i četvrtog dana pred zakazani pregled dva puta dnevno dobijati poziv koji će glasiti da određenog dana i u određenoj ambulanti ima zakazan pregled u KCCG. Ukoliko se pacijent prvog dana odazove, više neće dobijati pozive, a ako se poslije tri dana i šest poslatih poruka na odazove, sistem će ga automatski eliminisati sa liste zakazanih pregleda i osloboditi termin drugom pacijentu – objasnila je Miranović.

Direktorica KCCG, Zorica Kovačević kazala je da su, otkad je uveden sistem elektronskog zakazivanja, svakodnevno radili analize nedolazaka pacijenata na preglede zbog kojih 25 do 38 posto pregleda nije realizovano.
-Sve to je dosta finansijski koštalo KCCG, jer smo morali da u dopunskim i vanrednim ambulantama angažujemo ljekare koji su tamo morali da budu određeni broj sati čekajući posljednjeg pacijenta – rekla je Kovačević.
Prema njenim riječima, novi servis je rješenje kako bi se oslobodile ambulante za veliki broj pacijenata koji žele da zakažu pregled u roku kako je to Pravilnikom definisano, odnosno da prvi pregled mora biti u roku od 30 dana.
-KCCG je otvorio sve ambulante do kraja godine i vikendom kako bismo stvorili uslove da najvećem broju pacijenata izađemo u susret i da se prvi pregled odradi u definisanom roku – rekla je Kovačević.
Ona smatra da će, ukoliko projekat zaživi, biti dovoljno slobodnih termina kako bi izabrani ljekari mogli zakazati pregled svakom pacijentu u roku od mjesec, i kontrolni pregled u zavisnosti od zahtjeva koji prema njima imaju specijalisti.
Kovačević je kazala da očekuje da će za mjesec ili dva imati benefite od projekta, i da će uspjeti da blagovremeno informišu svakog građanina Crne Gore na koji način da zakaže i potvrdi specijalistički pregled.

    Štampaj       Email
 • Published: 230 days ago on Jul 8, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Jul 8, 2018 @ 10:39 am
 • Filed Under: jun 2018
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center