Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jun 2018  >  Aktuelni tekst

12. jun – Otvoren Kabinet za OCT

Objavio   /  

U Opštoj bolnici u Bijelom Polju instaliran je OCT aparat i Biomikroskop sa aplanacionom tonometrijom za potrebe oftamološke ambulante. Optičkom koherentnom tomografijom (OCT) neinvazivna dijagnostička metoda laserskog slojevnog snimanja mrežnjače i vidnog živca je omogućeno sagledavanje poprečnih presjeka unutrašnje strukture. Njome se omogućava topografski način prikazivanja debljine mrežnjače i sloja nervnih vlakana koji se mogu direktno porediti sa nalazom na očnom dnu, ranu detekciju, dijagnostiku i praćenje efekata konzervativne i hirurške terapije kod različitih oboljenja retine.
Dobijene slike se mogu analizirati do najmanjih detalja. Aparat koristi naprednu tehnologiju koja se svakodnevno unapređuje i ide u korak sa najnovijim dostignućima.. Nabavka navedene opreme podići će kvalitet medicinske usluge na viši nivo i omogućiti ljekarima preciznu i brzu dijagnostiku.
-Nabavku ovog aparata omogućilo je Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore koji su iz kapitalnog budžeta za 2017. godinu, Opštoj bolnici u Bijelom Polju opredijelili 449.400,00 eura za kupovinu opreme, koju su iz menadžmenta te ustanove naveli kao neophodnu. Ukupna vrijednost dobijenog OCT aparata i Biomikroskopa je 65.000,00 eura – kazao je PR Opšte bolnice Milan Veličković.
    Štampaj       Email
  • Published: 11 days ago on Jul 8, 2018
  • Objavio:
  • Last Modified: Jul 8, 2018 @ 10:37 am
  • Filed Under: jun 2018