Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jun 2017  >  Aktuelni tekst

14. jun – Obilježen Svjetski dan dobrovoljnog davalaštva krvi

Objavio   /  

Velika akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koja je organizovana povodom obilježavanja 14. Juna – Svjetskog dana dobrovoljnog davalaštva krvi, koju je Crveni krst Crne Gore organizovao na centralnom platou Tržnog centra Delta city, otvorile su generalna sekretarka Jelena Dubak, direktorka Zavoda za transfuziju krvi dr Gordana Rašović i sekretarka Ministarstva zdravlja Tijana Prelević, nakon čega su dodijeljene i zahvalnice kolektivima i pojedincima koji su u prethodnom periodu podržali dobrovoljno davalaštvo krvi u našoj zemlji.
U akciji dobrovoljnog davanja krvi, pored zaposlenih u Ministarstvu sporta, učestvovali su i predstavnici drugih vladinih resora, ambasada, UN agencija, sportskih klubova i nevladinih organizacija. Poziv je otvoren i za sve građane, koji su u mogućnosti da daju krv, da se pridruže akciji.
Ovogodišnja kampanja Svjetske zdravstvene organizacije fokusirana je na davanje krvi u slučaju nesreća, uz poruku da pacijent krv ne smije čekati, naprotiv, krv mora čekati pacijenta.
Ministar sporta Nikola Janović promoter je ovogodišnje javne kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi koja se void pod pod sloganom – Daj krv. Daj sad. Daj često!-
– Sreća nije u onome što dobijamo, već u onome što dajemo. Zato dajmo krv, usrećićemo i sebe i druge – poručio je Janović, nakon što je dao krv.
    Štampaj       Email
  • Published: 405 days ago on Jul 7, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Jul 7, 2017 @ 4:55 pm
  • Filed Under: jun 2017
133 people follow medicalcg