Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jun 2017  >  Aktuelni tekst

09. jun – Počeo sa radom sajt Fondacije Budi human

Objavio   /  

Počeo je sa radom sajt Fondacije Budi human, a na sajtu će svi zainteresovani moći da vide koliko je novca na računu Fondacije, količinu novca prikupljenu u toku Teletona. Kao i svoju uplatu, nekoliko trenutaka nakon slanja poruke. Na računu ove Fondacije trenutno ima 385.551 euro.
– Ta sredstva se nalaze na računu i čekaju prvo dijete koje se bude javilo sa potrebom za liječenje od karcinoma, a da prvobitno sredstva nije dobilo od Fonda za zdravstvo – objasnio je Goran Jovanović iz Fondacije.
Na sajtu su podaci bitni za buduće korisnike, kao i za one koji žele da doniraju novac. Potencijalni korisnici trebalo bi da se upoznaju sa pravilnikom Fondacije i ukoliko su saglasni sa njim da popune prijavu. Trenutno je u proceduri prijavljivanje više djece kojima je potrebno liječenje matičnim ćelijama.
– Komisija će razmatrati zahtjeve i dokumentaciju koja je stigla i na osnovu toga otvorićemo naloge pomoću kojih će moći da se donira – kaže Jovanović.
Svako djete oboljelo od karcinoma kojem bude odobrena pomoć, dobiće svoj profil na sajtu Fondacije, www.budi human.me i donatori će moći da doniraju novac djetetu koje sami izaberu. Web stranica fondacije omogućava svim posjetiocima da u stvarnom vremenu prate SMS donacije koje pristižu na broj 14543, kao i način na koji se troše donirana sredstva.
    Štampaj       Email
  • Published: 350 days ago on Jul 7, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Jul 7, 2017 @ 4:52 pm
  • Filed Under: jun 2017