Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jul 2019  >  Aktuelni tekst

28.jul – Studenti obavljaju preventivne preglede stanovništva

Objavio   /  

Pod nadzorom crnogorskog medicinskog tima, studenti završnih godina medicine iz Turske i Crne Gore obavljaju preventivne preglede stanovniša na sjeveru Crne Gore i prikupljaju informacije o zdravstvenom stanju stanovništva, koji će biti dostavljeni crnogorskim zdravstvenim institucijama. . Ministarstvo zdravlja podržava projekat Program razmjene iskustava 2019. Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović je u Bijelom Polju razgovarao sa studentima, učesnicima projekta, koji finansira Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA). Kako navode iz tog vladinog resora, deset studenata medicine iz Turske boravi u Crnoj Gori od 22. do 29. avgusta. – Osim bližeg upoznavanja karakteristika crnogorskog zdravstvenog sistema, a u saradnji sa Udruženjem studenata medicine Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (MOMSIC), realizuje se i obilazak lokalnog stanovništva na terenu – navodi se u saopštenju. Pod nadzorom crnogorskog medicinskog tima, crnogorski i turski studenti medicine vrše preglede i prikupljaju informacije o zdravstvenom stanju stanovništva, koji će biti dostavljeni crnogorskim zdravstvenim institucijama.

Direktorica Doma zdravlja Bijelo Polje, dr Majda Dobardžić, istakla je da će prikupljeni podaci biti korisni i predstavljati informaciju više o zdravstvenom stanju stanovništva tog područja.

Predstavnici agencije TIKA i ministarstva zdravlja nastaviće i u narednom periodu aktivnosti na drugim projektima, koji za cilj imaju promociju zdravstva i javnog zdravlja, zdravstvenu pomoć građanima, uz dodatno unapređenje praktičnih medicinskih znanja studenata završnih godina Medicinskog fakulteta.

    Štampaj       Email
 • Published: 16 days ago on Avgust 6, 2019
 • Objavio:
 • Last Modified: Avgust 6, 2019 @ 5:44 am
 • Filed Under: jul 2019
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • center

 • center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center