Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jul 2018  >  Aktuelni tekst

25. jul – KCCG od donatora dobili više od 3,5 miliona eura

Objavio   /  

Klinički centar (KCCG) je u posljednjih godinu i sedam mjeseci dobio od crnogorske Vlade sedam miliona eura za nabavku najsavremenije opreme, a od donacija više od 3,5 miliona, kazala je direktorka KCCG, Zorica Kovačević.

Kovačević, kojoj je danas bio poslednji radni dan u KCCG jer preuzima dužnost predsjednika Opštine Danilovgrad, kazala je da je ponosna rezultatima koje je ostvarila za godinu i sedam mjeseci koliko je bila na čelu KCCG.

- Prošle godine smo od donacija dobili skoro dva miliona eura, a ove više od milion i po eura, od čega je M-tel-a donirao za Telemedicinu blizu mlion eura, i gdje je KCCG uspostavio potpunu komunikaciju sa opštim bolnicama u Pljevljima, Beranama i Baru“, rekla je Kovačević. Ona je kazala da se sada radi druga faza nabavke informaciono sistema i nakon toga će biti treća faza umrežavanja KCCG sa značajnim institucijama u Evropi i šire. -Ono na šta sam najviše ponosna je da se pokazalo da KCCG ima ogroman broj donatora, koji su izdvajajući sredststva iz sopstvenog profita kao društveno odgovorne firme obezbijedili dodatnu opremu posebno za Insitut za bolesti djece – rekla je Kovačević. Kovačević je navela da je u toku nabavka najsavremenijih skenera koji bi trebalo početkom naredne godine da bude instalirani u dječijoj bolnici, a za skener je Agencija za atomsku energiju donirala 500 hiljada eura, a Vlada Crne Gore 200 hiljada eura. Ona je kazala da je KCCG nabavio najsavremeniji magnet Tesla i kompletnu opremu za intenzivnu njegu i neonatologiju. -Iako mi je danas posljednji radni dan u KCCG, intenzivno sam radila da zajedno sa ljudima dobre volje uspijem da nabavim ono što je neophodno kako bi sistem mogao da funcioniše – rekla je Kovačević.

Ona je kazala da je najviše ponosna na to što su regulisane liste čekanja. Kovačević žali što nijesu uspjeli da urade mnogo na povećanju plata zdravstvenim radnicima. – Ja sam uvijek govorila da zdravstveni radnici trebaju da imaju veće plate, a da bi to moglo da se ostvari moraju biti predviđena sredstva u budžetu – rekla je Kovačević ističući da je od ušteda i od korišćenja sredstava bilo prostora za povećanje plata i da je sigurna da će Vlada i Ministarstvo nastaviti i dalje da rade na povećanju plata.

– Ostavljam na žiro računu milion eura za četvrti sprat intenzivne njege, veliki broj ugovora o donacijama za nabavku nove savremene opreme, telemedicinu i jedan dio započetih projekata – zaključila je Kovačević.

    Štampaj       Email
 • Published: 164 days ago on Avgust 7, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Avgust 7, 2018 @ 6:15 am
 • Filed Under: jul 2018
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center