Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jul 2017  >  Aktuelni tekst

21. jul – Pruži ruku za život, daruj krv

Objavio   /  

Počela je kampanja dobrovoljnog davanja krvi pod sloganom Pruži ruku za život, daruj krv. Cilj kampanje, koju organizuju Crveni krst Crne Gore, Zavod za transfuziju krvi i Javni servis RTCG, je da motivišu građane da dobrovoljno daruju ovu dragocjenu tečnost. Cilj kampanje je da se uključi što veći broj dobrovoljnih davalaca.
Kampanja će trajati godinu dana. Nije slučajno što je započeta u ljetnjem periodu. Iz Zavoda za transfuziju krvi kažu, da je broj davalaca u tim mjesecima smanjen, a potreba za krvnim jedinicama povećana.
Direktorica Zavoda, dr Gordana Rašović, kaže da je procenat dobrovoljnog davalaštva u našoj zemlji 2,8 odsto, dok su preporuke Svjetske zdravstvene organizacije da se taj broj poveća na četiri odsto, kako bismo imali sigurne zalihe krvi.
Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore, Jelena Dubak, saopštila je da će se informisanje i motivisanje građana da se uključe u akciju dobrovoljnog davalaštva sprovoditi kroz promotivne aktivnosti i događaje.
Pripremljeni su spotovi, u kojima učestvuju brojne poznate ličnosti, a glavni promoter kampanje je ministar sporta Nikola Janović.
    Štampaj       Email
  • Published: 583 days ago on Avgust 15, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Avgust 15, 2017 @ 8:45 am
  • Filed Under: jul 2017