Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jul 2017  >  Aktuelni tekst

12. jul – Uskoro ljekovi na recept i u privatnim apotekama

Objavio   /  

Vlada je usvojila Odluku o dopuni Odluke o mreži zdravstvenih ustanova kojom se građanima omogućava da uz recept ljekove dobiju i kod apoteka čiji je osnivač drugo pravno i/ili fizičko lice, sa kojom Fond za zdravstveno osiguranje zaključi ugovor. Odluka je donešena u cilju veće dostupnosti ljekova i kontinuiranog snadbijevanja građana i zdravstvenih ustanova čiji je osnivač država.
– Donošenjem ove Odluke, po modelu javno-privatnog partnerstva, davalac usluga koji obezbjeđuje ostvarivanje prava na ljekove koji se propisuju na recept može da bude i apoteka čiji je osnivač drugo pravno i/ili fizičko lice, sa kojom Fond za zdravstveno osiguranje zaključi ugovor, čime će se obezbijediti stabilnije snabdijevanje ljekovima i izbjeći dugotrajne procedure nabavki ljekova i potencijalne mogućnosti njihove nestašice – stoji u saopštenju Vlade.
Recept koji je propisan od izabranog doktora moći da se realizuje, osim u 53 apoteke Montefarma i u više od 250 privatnih apoteka, koje imaju mogućnost da zaključe ugovor sa Fondom.
    Štampaj       Email
  • Published: 583 days ago on Avgust 15, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Avgust 15, 2017 @ 8:41 am
  • Filed Under: jul 2017