Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jul 2017  >  Aktuelni tekst

12. jul – Unapređenje studijskih programa u oblasti prava, menadžmenta i ekonomije javnog zdravlja i medicinske informatike

Objavio   /  

Univerzitet Donja Gorica je koordinator Erasmus + projekta -Unapređenje studijskih programa u Crnoj Gori u oblasti prava, menadžmenta i ekonomije javnog zdravlja i medicinske informatike. Projekat je finansiran od strane Evropske Komisije u okviru Erasmus + programa unapređenja kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja.
Osnovni ciljevi projekta obuhvataju:
– Unapređenje i modernizaciju nastavnih planova i programa u oblastima javnog zdravlja na različitim nivoima studija u Crnoj Gori.
– Unapređenje kompetencija i vještina nastavnog osoblja na crnogorskim univerzitetima kroz širenje savremenih modela i metoda nastave u javnom zdravlju koji odgovaraju raznolikostima i specifičnostima nacionalnih i EU praksi u javnom zdravlju i sistemima medicinske zaštite.
– Kreiranje inovativnih pristupa u nastavi i edukaciji u oblasti javog zdravlja, kroz razvoj ICT modernizovane Nacionalne Platfrome za edukaciju i istraživanje u Javnom zdravlju.
– Jačanje internacionalizacije crnogorskih ustanova visokog obrazovanja, povećanje vidljivosti i prepoznatljivosti nastavnog kadra kao i pozicioniranje crnogorskih univerziteta u međunarodnim mrežama univerziteta u oblasti javnog zdravlja.
– Jačanje svijesti o zdravstvenoj prevenciji i promociji javnog zdravlja.
Partneri na projektu su evropski univerziteti, Univerzitet u Heildebergu – Njemačka, National and Kapodistrian University of Athens – Grčka, Univerzitet u Debrecinu – Mađarska i Univerzitet za medicinske nauke, medicinsku informatiku i tehnologije – Austrija, a partneri iz Crne Gore su Univerzitet Donja Gorica – coordinator projekta, Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Mediteran, Institut savremenih tehologija Crne Gore, Institut za javno zdravlje Crne Gore, Ministarstvo zdravlja Crne Gore i Ministarstvo prosvjete Crne Gore.
    Štampaj       Email
  • Published: 340 days ago on Avgust 15, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Avgust 15, 2017 @ 8:41 am
  • Filed Under: jul 2017
133 people follow medicalcg