Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  jul 2017  >  Aktuelni tekst

06. jul – Počela izgradnja stanova za zdravstvene radnike u Nikšiću

Objavio   /  

U naselju Rudo polje u Nikšiću ozvaničeni su radovi na izgradnji dvije stambene zgrade sa 70 stanova za zdravstvene radnike. To je gradnja prvih stambenih zgrada za zdravstvene radnike u Nikšiću, poslije pauze od 30 godina, koji će dobiti stanove po povoljnim uslovima od oko 550 EUR za kvadrat. Vrijednost radova je 2,35 miliona eura, a biće izgrađeno 20 dvosobnih, 38 jednosobnih stanova, kao i 12 garsonjera.
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Milovan Vujović rekao je da u saradnji sa Vladom pomažu realizaciju brojnih takvih projekata, i kazao da se nada će ubuduće biti intenzivnije rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u zdravstvu. Vujović je ukazao na dobru saradnju sa Opštinom Nikšić i Stambenom zadrugom, kao i Sindikatom zdravstva koji se bore za bolje uslove zdravstvenih radnika.
Predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović kazao je da je riječ o projektu koji zajedno realizuju Sindikat zdravstva, Ministarstvo zdravlja i lokalna uprava grada.
– Opština je besplatno obezbijedila plac i oslobodila Sindikat plaćanja komunalija za gradnju, ukupne vrijednosti oko 475 hiljada eura, a za realizaciju ostalih finansijskih poslova zadužen je Sindikat zdravstva – rekao je Grbović.
Direktor Stambene zadruge i predsjednik jednog od Sindikata zdravlja Vladimir Pavićević kazao je da je gradnja stanova za zdravstvene radnike rezultat njihove uspješne saradnje sa Opštinom i Ministarstvom zdravlja i da bi trebalo da budu završeni do kraja naredne godine.
Pavićević se zahvalio Ministarstvu zdravlja koje finansijski pomaže Zdravstvenu zadrugu i Opštini što je oslobodila plaćanja komunalija i kazao da se nada će i u ostalim gradovima uspjeti da na taj način poboljšaju status i položaj zdravstvenih radnika.
Predsjednica Sindikata Opšte bolnice u Nikšiću Željka Vasiljević navela je da u Nikšiću ima oko 800 zdravstvenih radnika, od kojih 25 odsto nije riješilo stambeno pitanje. Ona je kazala da je za radnike cijena kvadrata od oko 550 eura prihvatljiva i da će prioritet pri raspodjeli imati zaposleni koji su bez ikakvog stana.
    Štampaj       Email
 • Published: 458 days ago on Avgust 15, 2017
 • Objavio:
 • Last Modified: Avgust 15, 2017 @ 8:38 am
 • Filed Under: jul 2017
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center
   

130 people follow medicalcg