Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  januar 2018  >  Aktuelni tekst

19. januar – Dječijoj bolnici nova magnetna

Objavio   /  

Jedan od najsavremenijih aparata – magnetna rezonanca od 1.5T, koju nema nijedna država u regionu, osim Srbije, biće instaliran u Institutu za bolesti djece za pet do šest sedmica, što znači da će djeci iz Crne Gore biti omogućena izuzetno važna zdravstvena usluga, kazao je predstavnik Privredne komore Crne Gore u Dubaiju dr Nikolas Alis.
Direktorica Kliničkog centra (KCCG), Zorica Kovačević i Nikolas Alisa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), potpisali su ugovora o donaciji za kupovinu magnetne rezonance za Institut za bolesti djece, vrijedan 400 hiljada eura.
Kovačević je kazala da je neposredno za realizaciju ove donacije zaslužan ugled koji u UAE uživa bivši crnogorski premijer Milo Đukanović.
-Naša inicijativa je naišla na razumijevanje g-dina. Đukanovića i za par mjeseci je realizovana – rekla je Kovačević nakon potpisivanja ugovora.
Ona je saopštila da je, osim doniranih 400 hiljada eura, KCCG obezbijedio još 100 hiljada eura prodajom starog aparata.
Ukazala je i da Institut za bolesti djece sada ima aparat za mangentnu rezonancu koji je star deset godina, podležan čestim kvarovima i naglasila da potrebe crnogorskog zdravstva za ovom vrstom dijagnostike koriste sva djeca iz Crne Gore.
– Nabavkom ovog aparara stvoriće se uslovi da Insititut za boleti djece ima aparat kakav u okruženju samo ima Institut za majku i dete u Beogradu – rekla je Kovačević dodajući da je prošle godine urađeno tri hiljade snimaka magnetnom rezonancom.
KCCG je pokrenuo postupak javne nabavke aparata pa se očekuju će u drugoj polovini marta on biti instaliran u Institutu za bolesti djece.
Kovačević se zahvalila dr Alisi što je u veoma kratkom roku realizovao značajnu donaciju koja je omogućila da Crna Gora dobije modernu magnetnu rezonancu koja će biti korišćena za najmlađu populaciju.
Dr Alisa se zahvalio Milu Đukanoviću na inicijativi koju je predložio prije par mjeseci i rekao da je sa čašću i ljubavlju prema djeci i našoj zemlji se potrudio da donaciju što prije realizuju.
– Đukanović je u razgovoru sa direktoricom Kliničkog centra Zoricom Kovačević saznao da Dječija bolnica ima stari aparat za magnetnu rezonancu, koji se često kvari. Kada smo se vidjeli, predložio je da nađemo način da se nabavi taj aparat. Odmah sam prihvatio predlog i uspjeli smo sve da organizujemo za dva mjeseca. Pozvao sam nekoliko prijatelja da učestvuju sa mnom u donaciji i oni su odmah pristali, jer se prvenstveno radi o djeci. Svi smo radosni zbog toga što je taj projekat realizovan za kratko vrijeme – rekao je dr Alisa.
Dr Alisa je istakao i da su veoma zadovoljni što su ovo uradili specijalno za djecu u Crnoj Gori i ponovio da će aparat biti jedan od najsavremenijih.
Crna Gora je skoro 35 godina za biznismena dr Nikolasa Alisa nezaobilazna destinacija, a dolazi minimum šest puta godišnje jer je oduševljen ne samo ljepotama naše zemlje, već i srdačnošću ljudi. Tokom tih boravaka upoznao je i bivšeg premijera Mila Đukanovića sa kojim je u međuvremenu postao prijatelj.
– Kada sam dobio poziv da predstavljam Privrednu komoru sa zadovoljstvom sam prihvatio. Čast mi je da promovišem Crnu Goru i u tome sam uspješan. Doveli smo dosta investitora – istakao je dr Alis.
    Štampaj       Email
 • Published: 303 days ago on Februar 14, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Februar 14, 2018 @ 1:38 am
 • Filed Under: januar 2018
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center