Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  februar 2018  >  Aktuelni tekst

27. februar – Edukacija crnogorskih ljekara u 2018. u Salzburgu

Objavio   /  

Medicinski program Američko-Austrijske fondacije (AAF), koji se realizuje od 1993. godine i u koji su uključeni ljekari iz preko 120 zemalja, osmišljen je sa ciljem da se ljekarima pruži vrhunska edukacija i doprinese smanjenju odliva kadrova, pa je izuzetno važno biti dio jedne ovakve globalne aktivnosti.
Dr sc. med. Elvir Zvrko, ljekar Kliničkog centra Crne Gore i saradnik Centra za nauku KCCG, na nedavno održanom sastanku koordinatora medicinskog programa AAF u Salzburgu, dogovorio je edukaciju crnogorskih ljekara u Austriji tokom 2018. godine. Svi troškovi edukacije biće pokriveni od strane AAF-a što ujedno predstavlja donaciju crnogorskom zdravstvenom sistemu u vrijednosti od 50.000€.
Edukacija će se obavljati kroz različite aktivnosti. Iz Crne Gore će na medicinskim seminarima, koji će se održavati u Salzburgu u trajanju od 7 dana, iz različitih specijalnosti učestvovati oko 25 ljekara. Predavači su najistaknutiji profesori iz prestižnih ustanova iz SAD.
Programom je, takođe, omogućena edukacija ljekara u nekoj od klinika u Austriji u trajanju od mjesec dana. Na ovaj način mladi ljekari imaće mogućnost da stiču nova znanja i vještine u renomiranim austrijskim klinikama, kao i da se upoznaju sa novom medicinskom opremom i procedurama.
Takođe, od značajna je i mogućnost pružena našim ljekarima za boravak u Austriji u oblasti naučno-istraživačkog rada u trajanju od 3 mjeseca u cilju sprovođenja istraživanja, upoznavanja sa novim metodama i tehnikama u naučno-istraživačkom radu u medicini, uspostavljanja kontakata sa drugim ustanovama u cilju apliciranja za krupne međunarodne projekte i sl.
AAF će pružati podršku u sprovođenju edukativnih programa u Crnoj Gori a kroz obezbjeđivanje troškova za dolazak predavača iz SAD, Austrije ili neke druge zemlje čime se omogućava prenošenje znanja i iskustva i praćenje savremenih tokova u medicini.
Nesumnjivo je da je učešće naših ljekara u ovom programu od velike koristi i da će doprinijeti dodatnoj edukaciji crnogorskih ljekara i sveukupnom poboljšanju kvaliteta zdravtstvenog Sistema.
    Štampaj       Email
 • Published: 255 days ago on Mart 8, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Mart 8, 2018 @ 8:55 am
 • Filed Under: februar 2018
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center
   

127 people follow medicalcg