Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  februar 2018  >  Aktuelni tekst

20. februar – Zdravstvo je visoko na listi prioriteta Vlade Crne Gore

Objavio   /  

Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se sa ministrom zdravlja dr Kenanom Hrapovićem i regionalnom direktoricom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Zsuzsanom Jakab. Na sastanku je konstatovana uspješna saradnja Crne Gore i SZO uz ocjenu da Nacionalna kancelarija SZO, koja je uspostavljena u Crnoj Gori 2008. godine, predstavlja primjer efikasne i uspješne realizacije tehničke podrške jednoj državi. U tom kontesktu je istaknuto da je SZO u periodu 2016-2017. izdvojila gotovo 500.000 eura podrške Crnoj Gori, kao i da su usklađeni prioriteti saradnje koji će biti definisani Sporazumom o saradnji za period 2018/2019.
Informišući regionalnu direktoricu SZO o ostvarenim rezultatima i prioritetima Vlade predsjednik Marković je ukazao da je zdravstvo visoko na listi prioriteta zbog čega se za tu oblast uvećavaju budžetska izdvajanja.
– Snažno razvijemo zdravstveni sistem podizanjem kvaliteta zdravstvenih usloga, boljom dostupnošću zdravstvenih centara i jačanjem kadrovske osnove – rekao je premijer Marković.
    Štampaj       Email
  • Published: 379 days ago on Mart 8, 2018
  • Objavio:
  • Last Modified: Mart 8, 2018 @ 8:53 am
  • Filed Under: februar 2018