Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  decembar 2017  >  Aktuelni tekst

14. decembar – Centar za kardiologiju u novom ruhu

Objavio   /  

Klinički centar Crne Gore završio je rekonstrzkciju i opremanje Centra za kardiologiju. Projekat je realizovan najvećim dijelom iz donacija. Kako je saopšteno iz KCCG uloženo je oko 130.000 eura iz donacija i oko 40.000 iz sopstvenih sredstava.
Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević sa saradnicima i donatorima obišla je rekonstruisani Centar. Nakon obilaska Centra za kardiologiju ona se zahvalila donatorima što su omogućili realizaciju ovog važnog projekta.
– U Klinici za bolesti srca obezbijedili smo uslove na zadovoljstvo naših pacijenata, jer su nam oni u centru pažnje, i naravno zaposlenih, jer ako nemate zadovoljne pacijente i zadovoljne zaposlene onda imate problem – kazala je Kovačević ističući da je KCCG za godinu dana uz podršku Vlade Crne Gore i donatora unaprijedio uslove kako za boravak pacijenata, tako i za rad zaposlenih.
Kovačević je kazala da je ovo samo jedan u nizu ovogodišnjih projekata koje su realizovali, te uz nabavku nove savremene opreme značajno podigli kvalite liječenja pacijenata.
– U više navrata sam rekla da sam ponosna što sam na čelu ove ustanove i da ovdje rade posvećeni i časni ljudi, da se vodi briga o pružanju kvalitetene zdravstvene njege i da smo na račun toga rada dobili podršku Vlade, koja nam je dozvolila da imamo mogućnost da dobijemo sedam miliona eura za nabavku savremene opreme. Nekad vama i tih sedam miliona nije dovoljno da bi stvorili pristojne uslove i boravak i zaposlenih i naših pacijenata. Upravo to humano djelo, to vaše dobro djelo imali ste prilike danas da vidite, da smo vodili računa o svakom dinaru – kazala je Kovačević izražavajući još jednom veliku zahvalnost donatorima i poželivši njima i njihovim porodicama srećne nastupajuće praznike.
Direktor Klinike za bolesti srca dr Nebojša Bulatović se takođe zahvalio donatorima što su imali razumijevanja i što su svojim ulaganjima podržali ovaj projekat.
– Radovi na ovoj adaptaciji su trajali dva mjeseca i tokom tih dva mjeseca obezbijedili smo 130 hiljada sredstava iz donacija za samu adaptaciju od kojih je 53 hiljade za nabavku novog ultrazvučnog aparata koji nam je bio potreban. To je veliki iznos donacija. Adaptacija je obuhvatala kompletnu rekonstrukciju Koronarne jedinice sa njenim opremanjem, rekonstrukciju svih toaleta u Centru za kardiologiju, nabavku svih kreveta i natkasni, tako da smo time postigli da omogućimo i puno bolju radnu atmosferu za sve naše zaposlene, a svakako što je najvažnije, adekvatan boravak za pacijente i time podigli mogućnost njihovog liječenja na najveći nivo koji možemo trenutno da pružimo – pojasnio je dr Bulatović.
    Štampaj       Email
 • Published: 409 days ago on Januar 10, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Januar 10, 2018 @ 11:22 pm
 • Filed Under: decembar 2017
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center