Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  avgust 2017  >  Aktuelni tekst

12. avgust – Integritet i zdravlje u fokusu Dana mladih

Objavio   /  

Brojne potrebe i problemi mladih nijesu zastupljeni u javnim politikama, a često, ako i jesu prepoznati u dokumentima, odsustvom implementacije zakona i strategija, kao grupa, mladi ostaju zanemareni u praksi, saopšteno je iz NVO Juventas povodom Međunarodnog dana mladih. Taj praznik ove godine obilježavaju sa porukom Brinimo o sebi i svom zdravlju, a istog dana su oraganizovali i radionicu na tu temu.
Ove godine glavni fokusi su integritet, zdravlje mladih i promocija zdravih stilova života.
Povodom Međunarodnog dana mladih NVO Juventas je upriličio i 13. avgusta radionicu pod nazivom Koliko i kako brinemo o sebi koja za cilj ima da ojača mlade u odnosu na faktore rizika po zdravlje koje ovo razdoblje života karakteriše: nedovoljna briga i nemanje potrebnih informacija o seksualnom i reporoduktivnom zdravlju, upotreba psihoaktivnih supstanci (PAS), nasilje, narušena bezbjednost u saobraćaju, nedovoljna briga o mentalnom zdravlju.
U okviru radinice koju vode psihloškinja Jasmina Đukić i Jovan Dašić, stipendista Juventasa predstavljena su savjetovališta za mlade, koja funkcionišu u okviru centara za prevenciju primarne zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.
    Štampaj       Email
  • Published: 554 days ago on Septembar 13, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Septembar 13, 2017 @ 4:39 pm
  • Filed Under: avgust 2017