Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  avgust 2017  >  Aktuelni tekst

02. avgust – Kompanija AbbVie donirala FibroScan® aparat Klinici za infektivne bolesti KCCG

Objavio   /  

Kompanija AbbVie, predstavništvo u BiH, donirala je FibroScan® aparat Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Crne Gore. Aparat je namijenjen za neinvazivnu dijagnostiku stepena fibroze i ciroze jetre, što je u skladu sa novim smjernicama dijagnostike i liječenja hroničnih virusnih hepatitisa i drugih hroničnih bolesti jetre. Radi se o prvom FibroScan® aparatu u Crnoj Gori. Ukupna vrijednost donacije iznosi 90.000 eura.
Ovlašćeni serviser obavio je trening ljekara Klinike za infektivne bolesti za rad sa navedenim aparatom čime su se stekli uslovi da isti bude odmah u punoj upotrebi.
Dijagnostička korist FibroScan® aparata se posebno naglašava aspektom da biopsija jetre kod većine pacijenata nije potrebna, te je za same pacijente znatno prijatnija dijagnostika i praćenje terapijskog efekta.
Pacijenti više neće morati da odlaze van Crne Gore radi dijagnostike navedenom metodom čime je obezbijeđen još jedan benefit za pacijente, dobijanje zdravstvene usluge u svojoj državi, i manje troškove za crnogorsko zdravstvo.
    Štampaj       Email
  • Published: 554 days ago on Septembar 13, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Septembar 13, 2017 @ 4:36 pm
  • Filed Under: avgust 2017