Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Crnogorska Hronika  >  april 2017  >  Aktuelni tekst

18. april – Međunarodni klub žena Crne Gore donirao KCCG

Objavio   /  

NVO Međunarodni klub žena Crne Gore (MKŽCG) opredijelio je dio sredstava priklupljenih na humanitarnom Božićnom bazaru za nabavku medicinskih instrumenata i opreme za potrebe Klinike za ginekologiju i akušerstvo i Centra za hematologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG). Tradicionalni Božićni bazar, u organizaiji ambasada, Međunarodnog kluba žena i građana Crne Gore, održan je 10. decembra 2016. godine u Delta City–ju.
Ukupna vrijednost donacije iznosi 16.000€. Ovom prilikom doniran je Klinici za ginekologiju i akušerstvo električni morselator i dva električna bolnička kreveta sa dva motora i antidekubitalnim dušecima, kao i 30 antidekubitalnih dušeka od kojih njih 20 za potrebe Centra za hematologiju i 10 za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.
Tim povodom doc. dr Snežana Raspopović, medicinski direktor KCCG, zahvalila se MKŽCG na vrijednoj donaciji i podršci našoj ustanovi, naročito Klinici za ginekologiju koja traje godinama.
-Ovog puta htjeli smo da implementiramo jedan uređaj koji će nam poslužiti za laparaskopske operacije kod žena. Na taj način ćemo lakše odrađivati zahtjevne operacije kod žena kakve su histerektomije i miomektomije – rekla je doc. dr Raspopović navodeći da je donacija posebno značajna jer danas mikrohirurgija zauzima posebno mjesto u medicini zbog minimalne invazivne primjene i bržeg oporavka pacijenata.
Ovim povodom Zorica Kovačević direktorka KCG, uručila je zahvalnicu predsjednici MKŽCG Heather Torrence, izražavajući posebnu zahvalnost jer uvijek prepoznaju potrebe KCCG, uz nadu da će se saradnja nastaviti.
Heather Torrence je izrazila zadovoljstvo što su i ove godine donirali KCCG.
– Želim u ime Kluba da se zahvalim svima koji su doprinijeli organizaciji Božićnjeg bazara, a posebno ambasadama koje su toliko svog teškog rada uložili u sve ovo – kazala je Torrence naglašavajući da je sav prihod sa Bazara dat u humanitarne svrhe.
    Štampaj       Email
  • Published: 414 days ago on Maj 6, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Maj 6, 2017 @ 2:00 pm
  • Filed Under: april 2017
133 people follow medicalcg