Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika Svijet  >  svijet jul 2017  >  Aktuelni tekst

12. jul – Madona otvorila prvu dječiju bolnicu u Malaviju – Južna Afrika

Objavio   /  

Američka pop zvijezda Madona svečano je otvorila prvo specijalizovano bolničko dječije odjeljenje u Malaviju, čiju je gradnju finansirala njena humanitarna organizacija Raising Malawi (Podizanje Malavija), poručivši da će to pomoći životima hiljada djece i zemlje na jugu afričkog kontinenta.
Odjeljenje pedijatrijske hirurgije i intenzivne njege Mersi Džejms centralne bolnice Kraljica Elizabeta u Blantiru, drugom po veličini gradu u toj zemlji, može da primi 50 pacijenata, a ime je dobilo po Madoninoj usvojenoj ćerki iz Malavija.
Gradnju je finansirala Madonina humanitarna organizacija Raising Malawi, a riječ je o prvom specijalizovanom bolničkom odjeljenju za djecu u zemlji od 18 miliona stanovnika, prema UN-u jednoj od 20 najsiromašnijih zemalja svijeta.
U govoru na svečanom otvaranju Madona je rekla da je gradnju odjeljenja počela da planira još prije deset godina, kada je u Malaviju snimala dokumentarac o djeci zaraženoj HIV-om.
– Novo pedijatrijsko odeljenje pružiće vrhunsko edukativno okruženje za obrazovanje nove generacije ljekara u Malaviju, kako bi zemlja u tom području postala samodovoljna – poručila je tom prilikom Madona.
    Štampaj       Email
  • Published: 341 days ago on Avgust 15, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Avgust 15, 2017 @ 9:17 am
  • Filed Under: svijet jul 2017
133 people follow medicalcg