Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika Svijet  >  svijet jul 2017  >  Aktuelni tekst

01. jul – Održana Evrposka konferencija porodične medicine – Češka

Objavio   /  

U periodu od 28. juna do 01. jula u Pragu, glavnom gradu Češke Republike, održana je 22. WONCA Evrope – Evropska konferencija doktora Porodične medicine i njihovih udruženja. Na konferenciji je registrovano 2.600 učesnika iz blizu 70 zemalja. Ukupno je izloženo 280 oralnih prezentacija i oko 900 postera, 38 radionica i raznih drugih aktivnosti.
Tema ovogodišnje Wonce u Pragu je bila Rastimo sa našim različitostima, odnosno cilj je bio da se još jednom istakne da u samoj Evropi imamo različite i kulture i običaje i finansijske statuse ali se moramo držati zajedno, bolje upoznavati jedni druge i učiti jedni od drugih da težimo ka boljem – saopštili su iz WONCA.
Na sjednici Borda Wonce istakle su se poruke o unapređenju edukacije, kvaliteta rada i sigurnosti u radu zdravstvenih radnika, ali i davanju veće uloge samim pacijentima u edukativnom smislu, kako bi zajednički došli do cilja i ljekar i pacijent ali i sama zajednica. Upozorili su na pretjerane troškove sa nepotrebnom i obilnom dijagnostikom kada za njom i nema veće potrebe i dat je apel na racionalnosti troškova na svim nivoima zdravstvene zaštite.
Naredne Wonce konferencije su zakazane za 2018. godine u Krakovu, 2019. godine u Bratislavi i 2020. godine u Berlinu.
    Štampaj       Email
  • Published: 583 days ago on Avgust 15, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Avgust 15, 2017 @ 9:14 am
  • Filed Under: svijet jul 2017