Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika Svijet  >  svijet avgust 2017  >  Aktuelni tekst

10. avgust – Protiv ukidanja Obamakera – SAD

Objavio   /  

Velika većina Amerikanaca smatra da je vrijeme za efikasnije realizovanje Obamakera, a ne za ukidanje tog zakona o zdravstvenom osiguranju.
Nestranačka Fondacija porodice Kajzer (Kaiser Family Foundation) sprovela je istraživanje pošto u Senatu prošlog mjeseca nije izglasan predlog republikanaca o povlačenju nekih odredbi zakona o zdravstvu bivšeg predsjednika Baraka Obame. Četiri od pet ispitanika se izjasnilo da želi da administracija predsjednika Donalda Trampa preduzme akcije koje će doprinijeti dobrom funkcionisanju Obaminog zakona, a ne da sprječava njegovu realizaciju. Na 10 učesnika ankete, samo tri želi da Tramp i republikanci nastave sa pokušajima ukidanja Obamakera i donošenjem novog zakona o zdravstvu. Većina anketiranih, u odnosu skoro dva prema jedan, smatra da je dobro što je Senat odbio republikanski predlog prošlog mjeseca.
Tramp i republikanski kongresmeni biće odgovorni za sve eventualne probleme u zdravstvu pošto oni kontrolišu vlast, smatra šest od 10 ispitanika.
Istraživanje Fondacije Kajzer pokazalo je da 52 odsto ispitanika ima pozitivan stav o Obaminom zakonu, što je za devet odsto više nego kada je Tramp izabran prošlog novembra.
Američki predsjednik je u četvrtak kritikovao lidera republikanske većine u Senatu Miča Mekonela što republikanci, koji imaju većinu u Senatu, nijesu uspjeli da ukinu Obamin zakon, predloživši da bi Mekonel možda trebalo da se povuče ako ne može da progura taj ili druge zakone.
    Štampaj       Email
  • Published: 311 days ago on Septembar 13, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Septembar 13, 2017 @ 4:54 pm
  • Filed Under: svijet avgust 2017
133 people follow medicalcg