Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region oktobar 2018  >  Aktuelni tekst

10. oktobar – Velike sinteze u nauci – Srbija

Objavio   /  

Predavanje iz ciklusa Velike sinteze u nauci vanrednog profesora patološke fiziologije Medicinskog fakulteta u Beogradu dr Draga Đorđevića održano je u prostorijama PTT muzeja.
Organizator, urednik i voditelj programa, viši kustos PTT muzeja Željko Sarić, objasnio je da kvantna medicina spaja znanja kvantne fizike i tradicionalne medicine, koja se razvija od 80-ih godina 20. vijeka kao oblik preventivne medicine.
– Svaka ćelija emituje frekvencije, a kada dođe do poremećaja biohemijskih procesa na molekularnom nivou, počinju da emituju frekvencije koje nisu svojstvene zdravim ćelijama. Kvantni uređaji, biorezonantni skeneri, detektuju te talase, nakon čega se emituju niskofrekventni talasi koji izazivaju samoizlječenje organizma – objasnio je Sarić.
Po njegovim riječima, ovakva terapija ne zahtijeva korišćenje hemijskih ljekova, a pored kvantne fizike i savremene medicine oslanja se na istočne tradicije i druge oblike azijskih škola medicine.
Sarić je rekao da je ovo treća godina kako PTT muzej organizuje tribine, da je interesovanje za ta predavanja veliko i najavio novi ciklus predavanja.
U decembru ćemo imati predavanje posvećeno zelenim energijama, u januaru obilježavanje godišnjice smrti naučnika Nikole Tesle. Budući da se većina ovakvih događaja u Beogradu gasi, možemo da kažemo da smo zadovoljni zato što imamo stalnu publiku i širok krug tema – rekao je Sarić.
Šefica kabineta direktorke Javnog preduzeća Pošta Srbije Snežana Petrović je kazala da ta kompanija, pored osnovnog zadatka pružanja usluga građanima, organizovanjem predavanja Kultura putem pošte njeguje i nauku i kulturu Srbije.
    Štampaj       Email
 • Published: 190 days ago on Novembar 12, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Novembar 12, 2018 @ 7:25 am
 • Filed Under: region oktobar 2018
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • center

 • center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center