Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region oktobar 2017  >  Aktuelni tekst

09. oktobar – Ministar Lončar ne želi elitističke centre u državi – Srbija

Objavio   /  

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da mu je cilj da dodatno unaprijedi zdravstvo u Srbiji, ali ne tako što će u sistem uključiti privatnike.
Zdravstveni sistem će u naredne dvije do tri godine biti najbolji u regionu – rekao je Lončar i naveo da će i niški klinički centar biti gotov do kraja godine, kao i da uskoro počinje najveće sređivanje bolnica u Srbiji u posljednjih pola vijeka.
Prema njegovim riječima, najlakše bi bilo da se u sistem zdravstva uključe privatnici, ali prethodno stvari moraju da se postave na svoje mjesto i da se utvrdi da li Srbija želi da ima privatno ili državno zdravstvo.
Lončar je objasnio da mu je cilj da dodatno unaprijedi državno zdravstvo, da ga odbrani, jer je to jedini način da svi, i oni koji nemaju novac i koji imaju da plate, mogu da se liječe. Svjestan je da će njegov stav kritikovati oni koji su najzainteresovaniji za dio kolača od dve milijarde eura koliko je u zdravstvenoj kasi na godišnjem nivou.
Cilj ministarstva je i da ravnomjerno razvija zdravstvo u cijeloj Srbij, rekao je Lončar i dodao da ne želi elitističke centre u Srbiji.
– Nećemo praviti elitističke centre, hoćemo da ravnomjerno razvijamo zdravstvo u cijeloj Srbiji. To je za pacijente komfornije a i jeftinije. Lakše im je da se liječe u svojoj sredini nego da dolaze u Beograd, da se i oni i rodbina koja ih posjećuje dodatno ne izlažu putnim troškovima.
Najbolji specijalisti iz Beograda ići će u unutrašnjost gdje god treba da pomognu i obuče kadar, a kupićemo i opremu – naglasio je minister Lončar.
    Štampaj       Email
 • Published: 434 days ago on Novembar 10, 2017
 • Objavio:
 • Last Modified: Novembar 10, 2017 @ 9:22 am
 • Filed Under: region oktobar 2017
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center