Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region maj 2017  >  Aktuelni tekst

17. maj – Spajanje klinike izazvalo nezadovoljstvo – BiH

Objavio   /  

Direktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), dr Sebija Izetbegović donijela je odluku da sada spoji tri klinike – Kardiohirurgiju, Vaskularnu hirurgiju i Torakalnu u jednu.
Nedavno je spojila Kliniku za nuklearnu medicinu sa Endokrinologijom, a planira i spajanje Glandularne s Abdominalnom hirurgijom. Odluka dr Izetbegović da Kliniku za fizijatriju pripoji Ortopedskoj klinici izazvala odbojnost struke i pacijenata. Sada na Ortopediju dolaze pacijenti sa Fizijatrije pa je mogućnost zaraza, oboljenja i fatalnih posledica velika.
Dr Izetbegović je odlučila da spoji Pedijatrijsku ginekologiju i prebaci je na Pedijatriju. Pod isti krov je smeštena i Neonatološka služba i Neonatalna intenzivna njegu. Na ovaj je potez je dr Izetbegović bila primorana jer na Neonatologiji, nakon odlaska mnogih ljekara skoro niko nije ostao da radi.
Ljekari ove ustanove tvrde da su sve to nekakvi surogati klinika. KCUS je univerzitetska bolnica, a to znači da moraju imati klinike. Klinika je nastavna osnova i KCUS se po tome razlikuje od seoskih bolnica.
    Štampaj       Email
  • Published: 377 days ago on Jun 12, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Jun 12, 2017 @ 5:17 pm
  • Filed Under: region maj 2017
133 people follow medicalcg