Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region maj 2017  >  Aktuelni tekst

05. maj – Ljekarsko društvo udijelilo priznanja koja obavezuju – Srbija

Objavio   /  

Povodom Đurđevdana, slave Srpskog ljekarskog društva, najstarije strukovno udruženje ljekara, dodijelilo je priznanja najzaslužnijima, koji su godine i decenije uložili u razvoj srpskog zdravstva i zdravlje građana. A onima koji su budućnost medicine i stomatologije, najboljim studentima, dodijeljena su prva priznanja.
Srpsko ljekarsko društvo broji oko 27.000 članova, ljekara i stomatologa, i ima 49 specijalističkih sekcija.
Najviše godišnje priznanje Srpskog ljekarskog društva – Veliki pečat, uručeno je Obradu Zeliću, Ljubici Đukanović i Pavlu Milenkoviću, a nagrade za životno djelo, između ostalih, dobili su Zoran Krivokapić i Radan Džodić. Mnogi od nagrađenih radili su u inostranstvu, ali su se i vratili, i znaju kako bi država mogla da pomogne njihovim nasljednicima.
Nema preciznih podataka o tome koliko je ljekara u poslednjih nekoliko godina otišlo iz Srbije, mnogo je onih koji će i u penziju, ili iz državne prakse odlaze u privatnu. Do 15. maja u većini zdravstvenih ustanova biće raspisan konkurs za 2.010 radnih mjesta. Iz Ministarstva zdravlja najavljuju da na tom broju neće stati, a nastavljaju i odobravanje specijalizacija.
    Štampaj       Email
  • Published: 377 days ago on Jun 12, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Jun 12, 2017 @ 5:15 pm
  • Filed Under: region maj 2017
133 people follow medicalcg