Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region jun 2017  >  Aktuelni tekst

07. jun – Ljekari u Ribniku stupili u generalni štrajk – Republika Srpska

Objavio   /  

Radnici Doma zdravlja u Ribniku stupili su u generalni štrajk zahtijevajući od opštinskih vlasti izmirenje dugova za doprinose, isplatu neto plata za mart i april ove godine, kao i isplatu svih ostalih dugovanja po Zakonu o radu i kolektivnom ugovoru, izjavio je predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS Milenko Granulić.
Granulić je u posjeti ovom Domu zdravlja rekao da radnici traže i da se potpiše poseban kolektivni ugovor, te da se riješi pitanje poslovodstva ove zdravstvene ustanove. On je dodao da je svih 38 zaposlenih radnika ribničkog Doma zdravlja do daljnjeg u štrajku i da primaju samo hitne slučajeve. Naveo je i da će sa načelnikom opštine Ribnik, menadžmentom i sindikatom razgovarati o mogućnosti rješavanja problema u ovom Domu zdravlja.
Predsjednik Štrajkačkog odbora u Domu zdravlja Ribnik Milica Vasiljević rekla je da zaposleni radnici traže da im se uplate doprinosi i neisplaćene plate.
– Ukoliko opštinske vlasti i menadžment Doma zdravlja ne riješe naš problem, obratićemo se za pomoć Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS – istakla je Vasiljevićeva.
    Štampaj       Email
  • Published: 324 days ago on Jul 7, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Jul 7, 2017 @ 5:23 pm
  • Filed Under: region jun 2017