Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region jun 2017  >  Aktuelni tekst

01. jun – Epidemija humanosti u cijelom regionu – Hrvatska

Objavio   /  

Predivna epidemija humanosti zahvatila je ljude ovog ljeta – više stotina njih nudi besplatan smještaj porodicama sa djecom sa problemima u razvoju, kojima je zdravlje trajno narušeno.
Dokazali smo mnogo puta da kada se ujedinimo možemo mnogo da pomogneo onima kojima je najpotrebnije, a ovog ljeta se izrodila još jedna akcija koja se širi čitavim regionom. A sve je počelo prije svega tri nedjelje na Facebook stranici -Iznajmljivači sa srcem-.
Sve je krenulo iz Prostira na Braču, pod sloganom -Nije u šoldima (novcu) sve – s ciljem da osigura besplatan boravak na moru porodicama iz cijelog regiona koji imaju djecu sa teškoćama u razvoju. Ubrzo je osnovana i Facebook grupa, a njen osnivač Vjera Matulić kaže da nije očekivala da će za tri nedjelje ta grupa okupiti preko 5.000 ljudi!
– Vidjela sam oglas jedne gospođe iz Dubrovnika koja je ponudila besplatan smještaj i oduševila se. Uradila sam isto i za par minuta obje smo već imale goste. Tada sam riješila da osnujem grupu kako bismo smjestili bar još pet-šest porodica. Nisam uopšte očekivala ovakvu reakciju, da će se sve proširiti brzinom svjetlosti. Za tri nedelje mi već imamo 5,000 članova – objasnila je Vjera.
Članovi grupe su mahom iz Hrvatske, ali ih ima i iz Crne Gore i Bosne. Pojavili su se i neki ljudi iz Makedonije, a Srba za sad nema – iako su više puta pozvani da se pridruže. Naime, iako Srbija ne može da ponudi more, može da ponudi banje, planine i prirodu koja može mnogo da pomogne djeci sa poteškoćama. Ukoliko želite da pomognete priključite se grupi -Iznajmljivači sa srcem – jer nema ljepšeg osjećaja od humanosti!
U grupi podjela na Srbe, Hrvate, Bosance, Crnogorce – nema. Organizatorka Vjera Matulić ipak kaže da povremeno dobije pitanje „A jel možemo mi iz Srbije da dođemo“.
Bolest, bol, djeca ne znaju za granice. Hajde ovog ljeta da budemo jedna planeta – poručuje Vjera, objašnjavajući da su se akciji pridružili i brodari i ugostitelji sa primorja koji nude besplatne izlete i ručkove.
Ukoliko imate dijete sa posebnim potrebama, sve što treba da uradite jeste da pogledate ponude koje se već nalaze na Wall-u ove grupe i javite se humanim ljudima koji nude smještaj. Sa onim koji izdaje smještaj direktno se dogovarate oko datuma i svih detalja i potrebno je da dokažete koji problem ima vaše dijete. Ovo se radi isključivo zbog toga da ne bi došlo do prevara i obmana.
U čitavoj priči nema nikakvog posrednika niti agencije, kojoj se daje novac – ova grupa jednostavno služi tome da spoji roditelje u potrebi sa humanim vlasnicima smještaja. Pozivaju se sve koji žele i mogu da ugoste neko dijete ovog ljeta, da to i učine.
    Štampaj       Email
 • Published: 440 days ago on Jul 7, 2017
 • Objavio:
 • Last Modified: Jul 7, 2017 @ 5:21 pm
 • Filed Under: region jun 2017
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center