Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region jul 2017  >  Aktuelni tekst

08. jul – Održan I Kongres zdravstvenog turizma – Hrvatska

Objavio   /  

U Zagrebu je u organizaciji Hrvatske akademije nauka i umjetnosti i LUX promocije, pod pokroviteljstvima predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva turizma, Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba održan I Kongres zdravstvenog turizma.
Zdravstveni turizam jedan je od strateških razvojnih ciljeva turizma i zdravstva.
Namjera organizovanog kongresa je da se pripremi Hrvatska i u skoroj budućnosti da se otvori prema novom tržištu korisnika zdravstvenog turizma.
Zbog potrebe da se za potrebe unapređenja zdravlja otputuje van mjesta stalnog boravka, zdravstveni turizam postaje razvojni model koji je, na prvi pogled, u stanju da proizvede snažne pozitivne ekonomske, zdravstvene i društvene efekte. Zbog takvog shvatanja, zdravstveni turizam u Hrvatskoj, ali i u brojnim drugim zemljama, postao je jedan od strateških razvojnih ciljeva turizma i zdravstva. Namjera je kongresa konkretno da pripremi Hrvatsku i u skoroj budućnosti da se otvori prema novom tržištu korisnika zdravstvenog turizma. Na kongresu je ukazano na moguće opasnosti daljnjeg razvoja zdravstvenog turizma bez sistemskog praćenja njegovih razvojnih učinaka, kao i bez detaljne razrade mogućih scenarija njegovog razvoja u bližoj ili daljoj budućnosti.
    Štampaj       Email
  • Published: 583 days ago on Avgust 15, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Avgust 15, 2017 @ 9:02 am
  • Filed Under: region jul 2017