Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region januar 2019  >  Aktuelni tekst

01. januar – Ministar Kujundžić najavio promjene – Hrvatska

Objavio   /  

Konačno se nešto počelo mijenjati u hrvatskom zdravstvenom sistemu, no tek nakon što je tragično preminuo devetogodišnji dječak iz Metkovića, koji bi možda ostao živ da ljekari nisu napravili propuste. Pokazala je to inspekcija Ministarstva zdravlja, kao i komisija Hrvatske ljekarske komore.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić objavio je da je osiguran novac za izgradnju dnevne bolnice u Metkoviću.
– Uistinu je za žaliti i tragično je što je dijete izgubilo život, a da su pritom moguće načinjeni propusti. Istinu treba stvarno istražiti do kraja. U najmanju ruku zbog dva razloga: jedan je da se zna puna istina, a drugi je da se to više ne ponovi u Hrvatskoj – komentirao je Kujundžić.
Nije želio prejudicirati s imenima i brojem odgovornih ljekara, već je to prepustio struci, odnosno DORH-u.
– U svakom slučaju to treba dodatno istražiti i, ako treba, i sankcionisati – rekao je ministar i dodao da su spletom okolnosti tri lokacije ostale zakinute zbog udaljenosti od bolnica – dolina Neretve, Makarska, Vrgorac i Imotski, dok je treći dio sjeverna Istra. Podsjetio je da je Vlada po preuzimanju vlasti najavila izgradnju dnevnih bolnica u Splitu i Zagvozdu. U Zagvozdu je bolnica već izgrađena i narednih dana će početi s radom.
Sredstva su osigurana i za dnevnu bolnicu u Metkoviću, kao i za dio dubrovačke bolnice. U Istri još nisu krenuli, no inicijativa postoji, tvrdi Kujundžić.
– Puno manji problem je osigurati opremu nego ljude. I zato je važno da su to sastavni djelovi navedenih bolnica gdje će dolaziti specijalisti. Vjerujem da će se to brzo napraviti i u dolini Neretve – rekao je ministar.
    Štampaj       Email
 • Published: 101 days ago on Februar 13, 2019
 • Objavio:
 • Last Modified: Februar 13, 2019 @ 10:12 am
 • Filed Under: region januar 2019
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • center

 • center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center