Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region avgust 2017  >  Aktuelni tekst

23. avgust – Specijalna bolnica u Banji Koviljači konstantno napreduje – Srbija

Objavio   /  

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar, posjetio je Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača, gdje je prisustvovao svečanom otvaranju 13 novih kabina za pakovanje ljekovitim blatom i isto toliko kada za kupanje u termalnoj vodi u terapijskom dijelu starog Blatnog kupatla. On je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio i poručio da je riječ o ustanovi kojom Srbija treba da se ponosi.
– Izuzetno sam zadovoljan onim što sam ovdje vidio jer to je nešto čime možemo da budemo konkurentni svima koji se bave ovim poslom i koji imaju banje u svijetu. Za prethodne dvije godine ovdje je nešto manje od dva miliona eura uloženo u infrastrukturu i poboljšanje uslova i svega onoga da bi ova banja izgledala i bila na mjestu koje zauzima. Ovdje je u prošloj godini ostvareno rekordnih 20 hiljada noćenja, a u 2016. godini ova banja na računu imala je 700 miliona dinara zarade i pored svih ulaganja, koja će se nastaviti – rekao je ministar Lončar.
On je istakao da Specijalna bolnica nema ni dinara kredita i da ne duguje nikome ništa, a da svoju zaradu ulažu u nove projekte.
Sledeće godine je 160 godina od organizovanog liječenja u Banji Koviljači te se zaposleni nadaju da će sa novim uspjesima i proširenjem kapaciteta to i obilježiti.
    Štampaj       Email
  • Published: 554 days ago on Septembar 13, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Septembar 13, 2017 @ 4:50 pm
  • Filed Under: region avgust 2017