Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  Hronika - Region  >  region avgust 2017  >  Aktuelni tekst

12. avgust – Obilježen Međunarodni dan mladih – Srbija

Objavio   /  

Nizom manifestacija se u Srbiji obilježio 12. avgust – Međunarodni dan mladih. Pomoćnica ministra omladine i sporta Snežana Klašnja rekla je povodom Dana mladih da je problem zaposlenosti najveći izazov sa kojim se mladi u Srbiji već godinama suočavaju iako su na tom planu postignuti određeni rezultati pa je stopa nezaposlenosti mladih u 2016. bila 28,5 odsto, dok je 2013. bila za 11 odsto veća.
Ministarstvo omladine i sporta od 2014. nastoji da finansira programe i projekte koji se odnose na poboljšanje zapošljivosti mladih, kroz međusektorsku saradnju i saradnju sa međunarodnim partnerima.
Podaci iz godišnjeg izvještaja Ministarastva o položaju mladih pokazuju da 19 odsto njih nikada nije bilo u inostranstvu, a Klašnja kaže da bi na tome trebalo raditi više jer je važno da mladi upoznaju vršnjake iz drugih zemalja i njihovu kulturu.
Da je zapošljavanje najveća poteškoća sa kojom se suočavaju mladi u Srbiji smatra i Jelena Mićić iz Mladih istraživača Srbije, koja kaže da položaj mladih u Srbiji nije na zavidnom nivou.
    Štampaj       Email
  • Published: 554 days ago on Septembar 13, 2017
  • Objavio:
  • Last Modified: Septembar 13, 2017 @ 4:47 pm
  • Filed Under: region avgust 2017