Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  izdanje br. 123  >  Aktuelni tekst

U kotorski Dom zdravlja uloženo 260 hiljada eura

Objavio   /  

Građani Kotora i turisti dobili su kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu u segmentu specijalističkih pregleda, a zdravstveni radnici bolje uslove za rad, saopšteno je na otvaranju rekonstruisanog prostora specijalističkih ambulanti kotorskog Doma zdravlja.
Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Milovan Vujović, kazao je da je to još jedan projekat Doma zdravlja Kotor, uspješno završen zahvaljujući podršci Vlade i domaćinskom poslovanju i raspolaganju budžetom menadžemnta te ustanove…

dz kotorGrađani Kotora i turisti dobili su kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu u segmentu specijalističkih pregleda, a zdravstveni radnici bolje uslove za rad, saopšteno je na otvaranju rekonstruisanog prostora specijalističkih ambulanti kotorskog Doma zdravlja.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Milovan Vujović, kazao je da je to još jedan projekat Doma zdravlja Kotor, uspješno završen zahvaljujući podršci Vlade i domaćinskom poslovanju i raspolaganju budžetom menadžemnta te ustanove.

- Vrijednost investicije za adaptaciju specijalističkih ambulanti za internu medicinu, oftalmologiju i medicinu rada je oko 260 hiljada eura – naveo je Vujovi.

On je istakao da će moderno opremljene ambulante značajno doprinijeti unapređenju rada i poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga osiguranicima, ali i turistima koji tokom cijele godine posjećuju Kotor.

- Danas je Dom zdravlja Kotor savremena zdravstvena ustanova koja, u skladu sa najnovijim medicinskim trendovima i doktrinama, pruža visok nivo zdravstvenih usluga. To potvrđuje poštovanje i povjerenje preko 20 hiljada građana, koji su izabrali svog doktora – poručio je Vujović.

Aktivnosti Vlade i Ministarstva su, kako je kazao, usmjerene na unapređenje uslova u zdravstvenim ustanovama i podizanje kvaliteta pružanja usluga građanima, a cilj je jačanje kapaciteta na svim nivoima i stvaranje uslova za pružanje zdravstvene zaštite građanima u mjestu boravka.

- I u narednom periodu nastavićemo da ulažemo u izgradnju kvalitetnog i efikasnog zdravstvenog sistema i očuvanje zdravlja građana, jer je to najbolja i najznačajnija investicija jedne države, koja garantuje bolji i kvalitetniji život, ne samo današnjih, već i generacija koje dolaze – zaključio je Vujović.

Direktor Doma zdravlja Kotor, dr Igor Kumburović, kazao je da je u tom domu zdravlja nastavljeno sa osavremenjavanjem prostora i opremanjem ambulanti.

- Nakon izuzetno vrijednih projekata, kao što su adaptacija i kompletna rekostrukcija pedijatrije i prostora organizacione cjeline izabranih doktora za žene, danas puštamo u rad i dio objekta u kojem se nalaze i specijalističke ambulante za oftalmologiju, internu medicinu i medicinu rada – rekao je dr Kumburović.

On je pojasnio da je posao počeo prošle godine i da je ukupan iznos za adaptaciju prostorija za otfalmologiju, internističku ambulantu i medicinu rada u periodu druge polovine prošle godine i prvih pet mjeseci ove godine, iznosio oko 120 hiljada eura.

- Najveći dio investicije, Dom zdravlja Kotor je obezbijedio iz sopstvenih sredstava, dok je dio sredstava iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje – naveo je dr Kumburović.

On je istakao da je cilj da se obezbijede kvalitetniji i ljepši uslovi za pružanje zdravstvene zaštite u svim segmentima Doma zdravlja.

- Mislim da smo već uspjeli na tom putu, što potvrđuju svakodnevne pohvale i čestitke koje dobijamo od naših pacijenata. Oni prepoznaju uložene napore i odgovoran i profesionalan odnos prema Domu zdravlja i svakom pacijentu, kome je potrebna zdravstvena zaštita – rekao je dr Kumburović.

I u narednom periodu će se, kako je kazao, pratiti savremeni medicinski trendovi, usvajati i primjenjivati nova znanja i uvoditi nove procedure. – Želim da vam najavim još jedan susret koji će se desiti u najskorijoj budućnosti, a najkasnije za godinu, a tiče se projekta rekonstrukcije i adaptacije prostora organizacione cjeline izabranih doktora za odrasle, čime bismo zaokružili kompletnu modernizaciju postora i opreme Doma zdravlja – najavio je dr Kumburović.

                                                                                                         

   PR centar DZ Kotor

    Štampaj       Email
 • Published: 70 days ago on Jul 9, 2019
 • Objavio:
 • Last Modified: Jul 9, 2019 @ 4:39 pm
 • Filed Under: izdanje br. 123
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • center

 • center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center