Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  izdanje br. 115  >  Aktuelni tekst

Lokalna primjena NSAIL

Objavio   /  

U organizaciji kompanija Dr Theiss i Farmegra organizovan je stručni skup 25. oktobra u hotelu Centre Ville u Podgorici, na kome je prisustvovao veliki broj ljekara raznih specijalnosti i farmaceuti, na temu Lokalna primjena NSAIL – Dugotrajna primjena NSAIL-a kod osteoartritisa kod starijih osoba i pacijenata sa komorbiditetom – klinički značaj. Predavači su bili gosti iz Srbije, prof. dr Dušan Đurić sa Fakulteta medicinskih nauka iz Kragujevca i dr Marko Kovačević iz kompanije Dr Theiss, koji je predstavio proizvodni portfolio ove njemačke kompanije.
Sastanak je akreditovan od strane ljekarske i farmaceutske komore Crne Gore…

farmegraU organizaciji kompanija Dr Theiss i Farmegra organizovan  je stručni skup 25. oktobra u hotelu Centre Ville u Podgorici, na kome  je prisustvovao veliki broj ljekara raznih specijalnosti i farmaceuti, na temu Lokalna primjena NSAIL – Dugotrajna primjena NSAIL-a kod osteoartritisa kod starijih osoba i pacijenata sa komorbiditetom – klinički značaj. Predavači su bili gosti iz Srbije, prof. dr Dušan Đurić sa Fakulteta medicinskih nauka iz Kragujevca i dr Marko Kovačević iz kompanije Dr Theiss, koji je predstavio proizvodni portfolio ove njemačke kompanije.

Sastanak je akreditovan od strane ljekarske i farmaceutske komore Crne Gore.

Dr Ivan Burić, pozdravljajući prisutne u ime veledrogerije Farmegra, istakao je da je ta veledrogrija osnovana 1998. godine, sa osnovnom djelatnošću veleprodaje i distribucije ljekova, pomoćnih ljekovitih sredstava, dijetetskih i kozmetičkih proizvoda.

- Već duži niz godina smo jedna od vodećih veletrgovina ljekovima u Crnoj Gori, a 2016. godine Farmegra d.o.o. Podgorica je postala dio evropske mreže PHOENIX Pharma GMBH. Samim tim, na tržištu Crne Gore smo doprinijeli poboljšanju kvaliteta farmaceutskih proizvoda uvodeći Evropske standarde, inovacije sa ciljem da kvalitet usluga koje pružamo budu na nivou bilo koje druge razvijene zemlje u Evropi – kazao je dr Burić.

Veledrogerija Farmegra, kao svaka poslovna kompanija, ima svoju viziju i misiju.

- Naša vizija je da pružamo jedinstvenu i sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu pravovremeno i na svakom mjestu. Za nas to znači da duž farmaceutskog lanca vrijednosti, svakoj grupi klijenata možemo da ponudimo za njih najpogodnije uslove i proizvode, dok je naša misija očuvanje zdravlja ljudi – naglasio je dr Burić.

Predstavljajući proizvodni portfolio kompanije Dr Theiss, dr Marko Kovačević ukazao je na posebnosti Mucoplant sirupa koji su namijenjeni za borbu protiv kašlja. Podsjetio je da je kašalj jedan od najvažnijih simptoma prehlade, te da u etiologiji kašlja prepoznajemo endogene i egzogene iritanse. Egzogene u vidu dima, prašine i stranih tijela i endogene iritanse u vidu sekreta iz gornjih respiratornih puteva kao i gastričnog sadržaja.

- Kašalj se javlja u formi suvog nadražajnog kašlja, koji je po pacijente mučan, nema nikakvu funkciju i imperativ je što prije ga zaustaviti. U tu svrhu koristimo antitusike koji treba da nam ublaže kašalj. Međutim dva, tri dana po primarnoj pojavi, nadražajni kašalj prelazi u kašalj sa sekretom i on po nekom pravilu traje oko sedam dana. Kada nastupi faza produktivnog kašlja sa sekretom posežemo za ekspektoransima kao preparatima izbora. Zatim u trećoj fazi, u fazi prolaženja kašlja,  opet se javlja suvi – nadražajni kašalj.

Ono što ja sa ponosom govorim je da dr Theiss u okviru Mucoplant linije sirupa, ima sirupe koji su efikasni kod sve tri faze kašlja. Mislim prije svega na ova dva Mucoplant sirupa sa uskolisnom bokvicom kao aktivnom supstancom. Imamo klasičan Mucoplant sirup koji sadrži 5 mg aktivne supstance ove biljke, uskolisne bokvice u 100 ml sirupa. Ne smijemo zanemariti Mucoplant good night koji pored uskolisne bokvice u svom sastavu ima matičnjak, timijan i kamilicu, te mu to daje dobru mogućnost da smiri noćni i kombinaciju dnevnog i noćnog kašlja. Ono što je posebna prednost Mucoplant good night sirupa je da ne sadrži alkohole i šećer, te stoga ga možemo dati pacijentima koji imaju dijabetes – objasnio je dr Kovačević.

Kašalj jeste glavni simptom prehlade, kako je kazao dr Kovačević, ali tu se još javljaju, kao pratioci kliničke slike, oštećenja oralne sluzokože, bol u grlu, pa stoga nešto što je nadodato Mucoplant liniji su Dr Theiss pastile, koje postoje u nekoliko formi: sa žalfijom, vitaminom C, sa bokvicom, sa kamilicom i vitaminom C.

- Ono što je zajedničko je da svojim sastavom i aktivnim supstancama pastile efikasno i u veoma kratkom roku ublažavaju tegobe koje prate upalu sluznice usta i grla, i regenerišu oštećenu, oboljelu sluzokožu. Ne smijemo zanemariti ni njihov pozitivan efekat na sprečavanje nastanka superinfekcija, kod stanja kakva su afte i gingivostomatitis. Još jedna važna stvar za ove pastile, koju treba napomenuti, je da svaka pastila sadrži 20 mg vitamina C, a ordinira se od 4-6 pastila dnevno. Praktično naši pacijenti sa 5 pastila dnevno unose u organizam preporučeni dnevni unos vitamina C za odraslu osobu – istakao je dr Kovačević.

Drugi dio prezentacije bio je fokusiran na topikalne preparate Dr Theiss – Beinwell liniji preparata. To su preparati na bazi gavez biljke.

Strana: 1 2

    Štampaj       Email
 • Published: 70 days ago on Novembar 8, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Novembar 8, 2018 @ 11:58 pm
 • Filed Under: izdanje br. 115
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center