Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  izdanje br. 114  >  Aktuelni tekst

JU Kakaricka gora proslavila deceniju postojanja

Objavio   /  

Proslava jubileja decenije postojanja Javne ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Kakaricka gora – Podgorica upriličena je u KIC-u Budo Tomović. Prisutnima su se obratiti Aleksandar Radinović, direktor Javne ustanove i Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice.
Gradonačenik Podgorice dr Ivan Vuković istakao da ne postoji plemenitija borba od one koju svakodnevno vode zaposleni u Javnoj ustanovi na Kakarickoj gori…

Ubijeđen da će Glavni grad u kontinuitetu i sistemski i dalje podržavati razvoj Ustanove i značajnim aktivnostima na međunarodnom planu kako bi kroz razmjenu iskustava postigli još bolje rezultate, dr Mugoša je izrazio žaljenje što svojevremeno gradska uprava nije imala finansijskog prostora da neke mlade stručnjake primi i kadrovski osnaži Ustanovu kako bi odgovorili savremenim izazovima koji se mijenjaju kada je u pitanju tretman i rehabilitacija korisnika psihoaktivnih supstanci, dodaje se u saopštenju.

- Uz podršku Ministrastva zdravlja i Ministrastva rada i socijalnog staranja, ali i obazriviji pristup NVO i medija, uvjeren sam da ova Ustanova može imati još bolje rezultate, a danas smo svjedoci da svaki spašeni život znači dobro ne samo za pojedinca, već i za njegovu porodicu i za njegovo bliže okruženje i cijelo društvo – zaključio je dr Mugoša.

Zbog posvećenosti i nesebičnog pružanja podrške instituciji, Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci dodijelila je nagrade i priznanja. Dobitnici su Glavni grad Podgorica, Institut za javno zdravlje, Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore, Dom zdravlja Podgorica, Kulturno-informativni centar Budo Tomović, NVO Preporod, Konjički klub Budućnost, Kros-park Zlatica, Organizacija LDS charities, kao i brojni pojedinci koji su omogućili formiranje i uspješan desetogodišnji rad Institucije: dr Miomir Mugoša, Borislav Mitrić, Miomir M. Mugoša, Snežana Mijušković i Ljubiša Bošković.

                                                                                                                                      R.T.

Strana: 1 2

    Štampaj       Email
 • Published: 277 days ago on Oktobar 16, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Oktobar 16, 2018 @ 10:48 am
 • Filed Under: izdanje br. 114
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • center

 • center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center