Loading...
Trenutno ste u:  Medical  >  izdanje br. 105  >  Aktuelni tekst

Širok program liječenja kancera

Objavio   /  

Onkološki konzilijum funkcioniše kao forum na kojem se zajednički razmatra svaki slučaj bolesnika. Tokom ovih diskusija, osoblje koje je zaduženo za vođenje svakog od ovih slučaja iznese svoje mišljenje i daje predloge u vezi sa opcijama liječenja. Nakon konzilijuma, važeće opcije liječenja se prezentuju pacijentu i detaljno razmatraju.
MD Anderson Centar za liječenje zračenjem u Američkoj bolnici je prva MD Anderson ustanova za liječenje zračenjem van granica Sjedinjenih Država, koja u potpunosti replicira algoritme i standard institucije koje pruža medicinsko osoblje obučeno u Hjustonu. Kako bi se kreiralo okruženje u kojem su svi tretmani isti kao oni u Hjustonu, svi slučajevi se procjenjuju kod ljekara u glavnom sjedištu…

koc - nastavak 1

 

 

 

Širok program liječenja kancera je sačinjen od specijalizovanih ljekara, medicinskih sestara, psiho-onkologa i koordinatora za medicinsku njegu, koji rade timski kako bi omogućili što bolji tretman našim pacijentima i njihovim bližnjima.

Usluge se fokusiraju na iskustvo pacijenata od rane faze raka do preživljavanja.

U našim bolnicama, svako liječenje pacijenta koji boluje od raka je razmatrano i determinisano na nedjeljnom konzilijumu koji je posvećen raznim tipovima kancera.

Onkološki konzilijum funkcioniše kao forum na kojem se zajednički razmatra svaki slučaj bolesnika. Tokom ovih diskusija, osoblje koje je zaduženo za vođenje svakog od ovih slučaja iznese svoje mišljenje i daje predloge u vezi sa opcijama liječenja. Nakon konzilijuma, važeće opcije liječenja se prezentuju pacijentu i detaljno razmatraju.

MD Anderson Centar za liječenje zračenjem u Američkoj bolnici je prva MD Anderson ustanova za liječenje zračenjem van granica Sjedinjenih Država, koja u potpunosti replicira algoritme i standard institucije koje pruža medicinsko osoblje obučeno u Hjustonu. Kako bi se kreiralo okruženje u kojem su svi tretmani isti kao oni u Hjustonu, svi slučajevi se procjenjuju kod ljekara u glavnom sjedištu.

Ovaj proces se može rezimirati kao “model prakse” koji dozvoljava pacijentima da prime identičan tretman koji bi primili u Centru MD Anderson u Hjustonu.

Cjelokupna medicinska tehnologija kao i metrika kontrole kvaliteta je identična sa onom u MD Anderson Centru.

Po prirodi bolesti, liječenje je prilagođeno saradnjom srodnih disciplina plućne medicine, torakalne hirurgije, ljekova za alergije i imunologije i raznih drugih odjeljenja. Na sličan način, torakalna hirurgija igra centralnu ulogu u liječenju karcinoma. Tako torakalni hirurzi rade u saradnji sa medicinskim i radijacijskim onkolozima, pulmolozima, patolozima i specija- listima nuklearne medicine. Naši ljekari i osoblje posvećeni su pružanju najboljih respiratornih usluga holističkim pristupom.

• Radiološka oprema uključuje:

o MR skenere

o Multifinkcionalne CT skenere

o Fluoroskopske i angiografske sisteme

o Digitalnu mamografiju

o Sterototaktičke sisteme za biopsiju dojke

o Ultrasonografiju

o Digitalne X-Ray sisteme

• Odjeljenje Nuklearne Medicine omogućava dijagnostiku i terapeutsku proceduru sa najsavremenijom opremom uključujući:

o SPECT kamere

o PET/CT skenere

o Uređaje za testiranje uree putem daha

Naši najjači programi i linije usluga

Zamijenili smo sistem menadžmenta baziran na odeljenjima sa pristupom “servisne grupe”. Napuštajući stav “moje odeljenje, moja operaciona sala”, eliminisane su barijere između odjeljenja s ciljem postizanja interdisciplinarne cjeline.

- SVEOBUHVATAN PROGRAM RAKA

KLINIKA “BEATING HEART” – KARDIOVASKULARNA SLUŽBA

ŽENSKI ZDRAVSTVENI CENTAR

PEDIJATRIJSKA SLUŽBA

SLUŽBA  ZA KIČMU, TRAUMATOLOGIJU, ORTOPEDIJU

INTEGRISANE USLUGE NEUROLOGIJE

PLUĆNA LINIJA ZA USLUGE

HIRURGIJA  GLAVE I VRATA

GASTROINTESTINALNI PROGRAM

KLINIKA ZA ENDOKRINOLOGIJU I METABOLIZAM

PREGLEDI ZA ESTETSKU HIRURGIJU I KOZMETIČKU DERMATOLOGIJU

Spisak zemalja od kojih imamo strane pacijente: USA, Azerbejdžan, Irak, Njemačka, Libija, Kosovo, Rusija, Rumunija, Ukrajina, Turkmenistan, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Sudan, Gruzija, Albanija, Alžir, Moldovija…

Odjeljenje za pacijente iz inostranstva

Međunarodni program pacijenata obezbjeđuje jedinstvenu tačku pristupa, usluga i koordinacije za pacijente iz inostranstva i njihove porodice.

Odjeljenje za  pacijente iz inostranstva  pruža multidisciplinarni timski pristup u kojem se svaki slučaj ocjenjuje nezavisno i svaki plan liječenja je prilagođen stanju pacijenta.

Osoblje Međunarodnog programa pacijenata koordinira sve aspekte posjete svakog pacijenta iz inostranstva, od rukovodjenja  medicinskim konsultacijama i hospitalizacijama do putovanja i hotelskih aranžmana.

Naše osoblje je posvećeno tome da se pacijenti iz inostranstva i njihove porodice osjećaju ugodno tokom svog boravka.

Specijalizovane usluge koje pružamo osiguravaju stalnu komunikaciju i ispunjavanje potreba pacijenta.

Sveobuhvatni program za rak je prva servisna grupa formirana u okviru ovog multidisciplinarnog sistema u kome ljekari, medicinske sestre i koordinatori pacijenata iz različitih odjeljenja služe zajedno u jednom multidisciplinarnom sistemu. U Američkoj bolnici,  tretman svakog pacijenta oboljelog od raka  je planiran  tokom multidisciplinarnih sastanaka u kojima stručnjaci, svi visoko obučeni u svojim oblastima, dijele svoja znanja i iskustva.

HIRURŠKA ONKOLOGIJA

NEUROHIRURGIJA

TORAKALNA HIRURGIJA

HIRURGIJA DOJKE

KOLOREKTALNA HIRURGIJA

GL HIRURGIJA

HEPATOPANCREATOBILIARI HIRURGIJA

URO-ONKOLOŠKA HIRURGIJA

HIRURGIJA GLAVE I VRATA

REKONSTRUKTIVNA HIRURGIJA

GINEKOLOŠKO- ONKOLOŠKA HIRURGIJA

HIRURGIJA KIČME

Kancelarija za  iskustva pacijenata

U skladu sa svojim vrijednosno orijentisanim pristupom, Američka bolnica je osnovala prvu “Kancelariju za iskustva pacijenata” u Turskoj kojom  direktno koordinira direktor.

Sa Kancelarijom za  iskustva pacijenata, cilj Američke bolnice je da se oslanja na povratne informacije iz bolničkih posjeta, kako bi se stalno poboljšavali osnovni elementi kvaliteta zdravstvene zaštite: pouzdana, kvalitetna zaštita pacijenta, uspješni medicinski rezultati i zadovoljstvo pacijenta.

Shodno tome, svi komentari pacijenata, kao i njihove rodbine i prijatelja se uzimaju u obzir. Umjesto jednostranog mehanizma procjene, Američka bolnica samoprocenjuje svoj sistem i upravljanje i ažurira isti  prema povratnim informacijama koje dobija.

Odjeljenja uključena u zaštitu od raka

MEDICINSKA ONKOLOGIJA

HEMATOLOŠKA ONKOLOGIJA

RADIOLOŠKA ONKOLOGIJA

PATOLOGIJA

DERMATOLOGIJA

GASTROENTEROLOGIJA

PULMONALNA MEDICINA

ANESTEZIOLOGIJA & KLINIKA ZA BOL

FIZIOTERAPIJA &  REHABILITACIJA

ZARAZNE BOLESTI

ENDOKRINOLOGIJA

INTENZIVNA NJEGA

ORALNO I ZUBNO ZDRAVLJE

PSIHIJATRIJA

NUKLEARNA MEDICINA

RADIOLOGIJA

ISHRANA

KARDIOLOGIJA

 

Kontakt za informacije:
Tel.: 00382 67310337
Mail: montenegro@kochealthcare.org

    Štampaj       Email
 • Published: 409 days ago on Januar 10, 2018
 • Objavio:
 • Last Modified: Januar 11, 2018 @ 12:08 am
 • Filed Under: izdanje br. 105
 •             NOVI BROJ PDF

  center

 • VII Medical Fair Podgorica 27–29. september 2018, Hotel Hilton CG

   

   

  MedicalCG magazine organizes VII Medical Fair in Podgorica, at the Hilton Hotel, from September 27th to 29st this year.

   

  We are pleased to have an active participation of the Ministry of Health, sponsors of the Fair, which, with the participation of the most important health institutions, traditional collaborators of the MedicalCG project (Institute for Public Health, Health Insurance Fund, Agency for Medicinal and Medical Funds, KCCG), general hospitals and health centers, as well as pharmaceutical companies and wholesalers, without whose support and cooperation the entire Medical project would not exist – gives us the real basis that the overall quality of the event will satisfy the expectations of both the expert and the general public.
   
  Certification of participation in the event is performed by the Medicine and Pharmaceutical Chamber of Montenegro.
   
  At the previously held five fairs, an average of 70 professional lectures were organized, with about 50 stand presenting presentations from the health and pharmaceutical milieu of Montenegro, the surrounding countries and several foreign participants.

   
  At the fair, professional lectures are organized in two purpose-equipped auditoriums, while stand presentations of health institutions, public and private health institutes, pharmaceutical companies and wholesalers, take place in the Crystal Hall.
   
  The deadline for applying for the lecture is September 20th, 2018. Applications received after the deadline can not enter the official Fair Program because the program is published on September 21st in the MedicalCG magazine, as well as a special publication that is delivered to many addresses. For late lecture applications, we will print out the appendix to the Fair Program, and distribute it just before and during the event.
   
  The lecture application is in addition to this notice.
   
  We expect your participation in the 7th Medical Fair

   

  Respectfully,

  Manager of the Fair
  Slavica Pantelić
  Magazin Medical CG
  Medical d.o.o.
  Info :
  Tel/fax: 020 238 841
  Mob.tel.: 067 803 697
  redakcija@medicalcg.me

 • center

 • center

 •       Pretraga po temama

 •        POZNATI I ZDRAVLJE

  center

 • center
   

  center
   

  center
   

  center
   

Invalid username, no pictures, or instagram servers not found
Invalid username, no pictures, or instagram servers not found